MGTV

NASIONAL

Politik

Ku Nan sedia berdepan Sivarasa isu cemar masjid

"I whack him back kerana inilah contoh perosak keharmonian. Sebagai wakil rakyat dia mesti respect pada agama lain, ada adab apatah lagi titah sultan," ujarnya.

Ekonomi

RHB-AMMB: Tepat pada masa tapi bukan mudah dilaksanakan

Namun melihat kepada saiz kedua-dua kumpulan perbankan yang agak besar itu, Abdul Wahid berpendapat, tugas untuk menggabungkannya adalah sesuatu yang tidak mudah.

SENI HIDUP

Empat syarikat produksi terima pemilikan harta intelek

Majlis penyerahan tersebut disempurnakan oleh Menterinya, Datuk Seri Mohd Salleh Keruak kepada wakil empat syarikat tersebut.

SUKAN

Malaysia layak ke Piala Dunia Hoki 2018

Kejayaan pasukan Malaysia cukup dramatik sebelum ini kerana selepas tewas kepada Argentina 2-5 dan England 3-7 tetapi bangkit dan menghidupkan peluang selepas menewaskan Korea Selatan 1-0 dan China 5-1.

DUNIA

Kuwait serah senarai tuntutan negara Teluk kepada Qatar

Kuwait telah menyerahkan senarai tuntutan dari negara-negara Teluk Qatar, menurut laporan Al Jazeera yang memetik sumber.

Cara Lain Untuk Mengikuti Kami

5,513FansLike
1,007FollowersFollow
1,532FollowersFollow
2,451FollowersFollow
4,198SubscribersSubscribe

Paling Popular Mingguan

Paling Popular

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Jalan raya, lebuh raya dan balik raya

Pemasangan kamera AES langsung tidak membantu mengurangkan kadar kemalangan, malah menambahkan lagi beban rakyat dengan perangkap saman ini.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

AKHBAR CINA

Pendapatan doktor teruk, gagal dapat 15 pesakit sehari

Presiden Persatuan Prubatan Malaysia (MMA), Dr Ravindran R. Naidu berkata, daripada 7,000 doktor biasa yang terdapat di Malaysia, sebanyak 60 peratus gagal memperoleh pendapatan yang baik, 20 peratus menerima pendapatan yang teruk, dan hanya 15 peratus yang mempunyai pendapatan lumayan.

Syed Hamid terkejut dengan pelantikan Isa

Syed Hamid ketika dihubungi Sinchew Daily berkata, seperti dengan banyak orang lain, beliau berasa terkejut dengan pelantikan Isa yang baru sahaja meninggalkan Felda Global Ventures Holdings Berhad.

Kreativiti anak Melayu main mercun bawa padah

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Khirudin Drahman berkata, keadaan itu berlaku kerana anak Melayu lebih 'kreatif' dalam permainan mercun dan 'kreativiti' berkenaan selalunya berakhir dengan tragedi.

Rencana

Agama

Pendapat

KEMBARA

Perkhemahan musim sejuk di Rimah@Rumah

Rimah atau lazimnya disebut Rumah atau Romah terletak lebih kurang 120 km dari bandar Riyadh. Perjalanan ke Rumah menghala ke utara-timur bandar Riyadh mengambil masa lebih kurang sejam setengah memandu.

Wakil media catat kejayaan bersejarah takluk Annapurna

"Insya Allah jika diberi peluang kami juga berhajat menakluk Everest Base Camp selepas kejayaan di ABC," ujar Noor Asrieykuzairey.

Pemandangan menyihir mata dan komodo di Kepulauan Flores

Bagi pencinta haiwan, mereka boleh 'berkenalan' dengan biawak komodo yang menjadi ikonik serta lagenda kepada penduduk Flores.