MGTV

NASIONAL

Kompleks mahkamah Shah Alam jadi tumpuan kes Jong Nam

Jurugambar dan jurukamera serta media juga tidak dibenarkan masuk ke lobi dan kawalan di sekitar kompleks mahkamah diperketatkan dengan kehadiran anggota polis yang agak ramai.

Politik

Anak muda tolak PH ‘bertuankan’ Tun M, kecam Hishamuddin Rais

“Sampai sekarang tidak tahu siapa. PH kata nak lantik Dr. Wan Azizah sebagai perdana menteri sementara menunggu Datuk Seri Anwar Ibrahim keluar dari penjara. Ini mengarut," kata Muhammad Harris.

Ekonomi

Cukai jejaskan keuntungan TNB

TNB hari ini mencatatkan penyusutan Keuntungan Selepas Cukai Kumpulan untuk sembilan bulan bagi tahun kewangan 2017 sebanyak RM5.18 bilion berbanding RM5.58 bilion yang dilaporkan pada tempoh sama tahun lalu.

SENI HIDUP

SUKAN

Kane penyerang terbaik dunia – Conte

Harga untuk membeli Kane sekarang, mungkin sekurang-kurangnya £100 juta (RM562 juta) - Conte

DUNIA

Peluru berpandu dipintas berhampiran Mekah

Peluru berpandu berkenaan dipintas 69 kilometer di selatan tanah suci dan tentera Arab menggelarkan ia sebagai “satu cubaan terdesak puak pemberontak Shiite Huthi untuk menggangu ibadah haji yang akan bermula hujung bulan Ogos.-

Cara Lain Untuk Mengikuti Kami

5,697FansLike
1,079FollowersFollow
1,532FollowersFollow
2,518FollowersFollow
4,517SubscribersSubscribe

Paling Popular Mingguan

Paling Popular

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Bila artis kita merengek nak mengandung

Kalau artis sekarang, sorry to say la.. mereka bukan idola saya. Mereka juga bukan artis yang boleh dijadikan ikutan. Mereka muncul di persada seni pun bukan kerana seni, tapi kerana nak cari populariti.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

AKHBAR CINA

Tuah babi hutan jadi ‘babi runtuh’

Selain orang bandar yang meredah kegelapan malam untuk melihat kelibat babi hutan, ada juga orang yang membawa buah-buahan kepadanya dengan harapan hidupan liar itu akan membawa tuah kepada mereka.

DCA naikkan harga perkhidmatan kepada syarikat penerbangan

Jabatan Penerbangan Awam (DCA) akan bermesyuarat dan berunding dengan syarikat-syarikat penerbangan untuk menaikkan harga perkhidmatan-perkhidmatan yang diberikan.

Pemandu guna telefon akan diheret ke mahkamah

JPJ juga bercadang mengheret lebih banyak pesalah ke mahkamah dan ia termasuk mereka yang melanggar lampu merah, gagal memakai tali keledar, memotong kenderaan di garisan berkembar dan memotong barisan.

Rencana

Agama

Pendapat

Kesihatan

KEMBARA

Rentas 14 negara ke Mekah, rancang keliling Eropah

Pasangan ini baharu sahaja menamatkan jelajah berbasikal mereka 12 Jun baru-baru ini selepas memulakan perjalanan mereka dari Kuala Lumpur dan kemudian merentas 14 negara sebelum tiba di Mekah.

Keunikan sungai misteri di Riyadh

Kawasan wadi yang dilimpahi air selepas hujan akan menjadi sungai atau kolam buat beberapa ketika. Pada musim panas, kawasan ini menjadi kering kontang. Itulah sebabnya saya namakan sebagai misteri.

Perkhemahan musim sejuk di Rimah@Rumah

Rimah atau lazimnya disebut Rumah atau Romah terletak lebih kurang 120 km dari bandar Riyadh. Perjalanan ke Rumah menghala ke utara-timur bandar Riyadh mengambil masa lebih kurang sejam setengah memandu.