All for Joomla All for Webmasters

Paling Popular Harian

MGTV

NASIONAL

Raja Bomoh Malaysia buat pengakuan taubat

"Saya diarahkan pihak tertentu untuk buat cerita (semua aktiviti saya) ini sebagai drama untuk menjaga kepentingan mereka. Tapi saya tidak boleh beritahu siapa," Ibrahim Md Zain

Politik

Kes 1MDB-IPIC: Pembangkang kecewa dan reka fitnah lagi

"Penyelesaian luar kes arbitrari ini telah melemahkan kes saman sivil Jabatan Kehakiman AS (DOJ) dan dakwaan bahawa wang 1MDB telah dicuri," ujar Puad.

Ekonomi

MAHB perjelas writ saman SPASB RM43.99j

SPASB dalam tuntutannya berkata, ia berhak untuk menuntut kerugian dan kerosakan akibat penambahan yang tidak dijangka bahagian berkenaan dalam kerja-kerja pembangunan dan kerja menaik taraf lapangan tersebut.

SENI HIDUP

Karya Shahnon, Srengenge bakal jadi supertelefilem

Supertelefilem Srengenge dibarisi pelakon hebat seperti Eman Manan, Sahronizam, Padilah Mansor, Jasmin Hamid dan Fathil Dani.

SUKAN

Messi benam Real, ledak gol ke-500

Bintang Argentina menjaringkan dua gol sekali gus meledak jaringan ke-500 peribadinya untuk memastikan perebutan gelaran La Liga kembali terbuka.

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Join 153 other subscribers

Paling Popular Mingguan

POSEUP_USOP ANTARA BAKAT DAN RUPA
wonder glow_final publish-1
Di Bawah Kolong

Tambah koc pun tren tetap lewat, penumpang penuh sesak

Anehnya, walaupun aduan demi aduan mengenai masalah perkhidmatan tren ini diajukan, pihak KTMB boleh pekak telinga, butakan mata daripada mendengar dan mencari kaedah mengatasi permasalahan berkenaan.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

DUNIA

Lelaki bunuh bayi secara FB Live

Seorang lelaki yang marah kerana isterinya meninggalkannya, menggantung anak mereka yang berusia 11 bulan sebelum menggantung dirinya di sebuah bangunan di daerah Thalang Phuket pada hari Isnin lalu.

Bergaduh selepas enggan kongsi bil RM1238.41

Lelaki berusia 37 tahun dan wanita berusia 38 tahun itu merupakan kenalan baharu menikmati yakiniku (makanan panggang cara Jepun) di Pusat King Wah, Jalan Nanthan pada Ahad malam.

Kapal selam AS berlabuh di Korea Selatan

Presiden AS, Donald Trump menyeru supaya sekatan baharu yang lebih ketat dikenakan ke atas Pyongyang pada Isnin, berkata Korea Utara adalah ancaman global baharu dan satu masalah yang perlu diselesaikan dengan apa jua cara.

AKHBAR CINA

MCA Taiping mohon ampun eja pertabalan sebagai ‘perbatalan’

Kain rentang yang dihasilkan sempena dengan pertabalan Sultan Muhammad V itu telah digantung seawal Isnin minggu lalu tetapi kesilapan ejaan yang berlaku tidak dikesan sesiapa.

Pushpaneela syok sendiri – Tony Pua

Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua menafikan parti pembangkang itu telah memberi lampu hijau kepada pemimpin wanita DAP Klang, S. Pushpaneela untuk bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Alam Shah pada Pilihan Raya Umum ke-14.

Sekolah hotspot kongsi gelap dikenal pasti

Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk Chong Sin Woon berkata, pihaknya telah berbincang dengan polis mengenai isu buli dan geng di sekolah dan masing-masing mengenal pasti sekolah yang terdedah kepada risiko pengaruh jahat tersebut.

Rencana

Agama

Pendapat

KEMBARA

Ekspedisi Sadus-Edge of The World

Siapa kata tanah Arab kering kontang? Itu adalah persepsi yang sangat salah. Sebenarnya itu adalah persepsi saya sendiri sebelum berhijrah ke Saudi sekitar tahun 2013.

Qantas syarikat penerbangan paling selamat 2017

Daripada 425 syarikat penerbangan yang dikaji, 148 mempunyai ranking keselamatan tujuh bintang tetapi hampir 50 mempunyai hanya tiga bintang atau kurang.

Switzerland pilihan tempat kerja ekspatriat

Dalam tinjauan itu, Switzerland menduduki tempat pertama bagi dua tahun berturut-turut sebagai lokasi tempat kerja terbaik dengan gaji yang mahal dan budaya kerja yang cemerlang.