Foto hiasan

KUALA LUMPUR – Majlis Ulama Rohingya (MUR) memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia atas kesilapan melibatkan seorang daripada bangsa Rohingya yang didakwa telah mengetengahkan beberapa tuntutan seolah-olah mewakili keseluruhan bangsa itu di Malaysia.

MUR dalam kenyataannya di sini berkata, pihakya telah meneliti setiap tuntutan yang didakwa dibuat oleh Zafar Ahmad Abdul Ghani atas kapsiti sebagai Presiden Pertubuhan Hak Asasi Etnik Rohingya Malaysia (Mehrom) dan tular baru-baru ini.

Menurut MUR mereka sama sekali tidak menyokong tindakan tersebut dan menyifatkan ia sebagai tidak bertanggungjawab.

“Kami memohon kemaafan sepenuh hati kepada semua rakyat Malaysia mahupun kerajaan Malaysia atas kesalahan seorang daripada bangsa Rohingya  yang tidak pernah dilantik oleh mana-mana persatuan atau masyrakata Rohingya.

“Hal itu menunjukkan beliau bergerak secara individu atau mempunyai persatuan sendiri,” kata MUR.

MUR juga mendakwa Zafar tidak pernah mengadakan sebarang perbincangan dengan pihaknya dan persatuan lain.

Persatuan tersebut turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada rakyat Malaysia kerana sokongan berterusan terhadap kelangsungan hidup bangsa Rohingya di negara ini

“Sumbangan anda sangat dihargai oleh Rohingya di seluruh dunia,” katanya sambil meminta mana-mana pihak berurusan dengan persatuan atau individu yang benar-benar mewakili bangsa Rohingya di Malaysia.

Kelmarin Zafar dalam satu menafikan pernah mengeluarkan kenyataan seperti Melayu bodoh, menuntut hak kerakyatan penuh pelarian Rohingya dan mempertikaikan pihak penguatkuasa Malaysia menolak bot pelarian berkenaan daripada mendarat di negara ini.

Artikel berkaitan: Presiden Rohingya Malaysia diugut

Katanya, ekoran tuduhan tersebut beliau kini diancam dan diugut sehingga terpaksa menyahaktif akaun Facebooknya.

“Akibat daripada tuduhan palsu tersebut saya telah menerima pelbagai kecaman dan ugutan termasuk ugutan bunuh melalui telefon, whatsapp dan facebook saya. Kecaman dan ugutan yang saya terima rata-rata dari rakyat Malaysia.

“Usaha MERHROM untuk membantu pelarian dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) juga telah terhenti akibat tuduhan palsu ini berikutan isu keselamatan,” katanya. – MalaysiaGazette

22 Komen

 1. Zafar @ zakar. Baik ko bawak orang2 kau balik negara kau!! Teringin benar aku nak tengok samaada negara kau sendiri nak terima kau ke tidak . Dasar hanjing!! Jangan gigit jari orang dah lepaskan kau dari tersepit.

 2. kami rakyat malaysia sudah penat hadap karenah serta sikap orang rohingya yg tidak pernah menghormati undang undang negara kami serta rakyat.sikap dan kehidupan rohingya yang pengotor.kami rakyat malaysia telah memaafkan sekiranya orang rohingya semua balik ke negara asal semula.rakyat malaysia sudah cukup bersabar menghadapi kesukaran yg di timbulkan oleh orang rohingya.sejak kebelakangan ini orang rohingya telah banyak terlibat dalam perbuatan jenayah berat.
  menggangu ketenteraman awam.kami telah banyak berkorban masa dan benda untuk orang rohingya,
  tetapi orang rohingya memang bangsa yang sangat biadap di asia.tidak ada bangsa yang se biadap org rohingya.MOHON SEMUA ORANG ROHINGYA BERSIAP SEDIA KEMBALI KE NEGARA ASAL

 3. Paling senang, jangan terima kemasukan rakkyat rohingya
  dalam Malaysia, mana2 yg ada tu kalau boleh just hantar balik tempat asal dorang, Malaysia utk kita rakyat Malaysia, hanya kita dan bukan perkongsian.

 4. Dah bagi betis … nk peha…vongok org rohingyya ni.. nak sama taraf ngn warganegara Malaysia konon.. xsedar dek untung..mmg patutlah.. org Myanmar tu nk bunuh org Rohingya.. ni.. mcm2 ko nk rupanya…dahlah..pengotor.. pergi berambus dari negara Malaysia ni.. ko..ngn puak ko..berambus dari Malaysia ni..

 5. Kumpul semua Rohingya yang berada di Malaysia dan tempatkan di sebuah pulau di perairan kita kemudian minta UNHCR atau NGO yang bersimpati biaya kehidupan mereka di sana. Hantar mereka ke negara ke3 yang sudi menerima.

 6. Kami Rakyat Malaysia Mahu yg Besa Kepale Bana Rohingya Ni bataLkan Permit Hantar balik dah banyak kurang ajar Sangat yg mengaku Tiger ALa2 gengster pun ada Kami akan buat bantahan selepas PKP

 7. Dalam tempoh PKP ni peluang pekerjaan dan ekononi negara sangat sempit. Kerajaan perlu utamakan kesejahteraan rakyat Malaysia. Maka adalah sebaiknya semua pendatang diurus balik ke negara asal meeks. Ikut contoh rakyat Indonesia dan Thailand balik dulu ke negara asal kerana tiada pekerjaan. Kehadiran terlalu ramai rohingya dan myannar di negara ini membimbangkan. Hantarlah mereka balik.

 8. keluar! dari malaysia, kami tidak mahu rohingya menetap disini dan buat masalah utk rakyat malaysia yg berbilang kaum..
  ingat selayang itu bukan tempat kamu, itu adalah hak rakyat malaysia yg berniaga di selayang …
  berani kamu rampas tanah org2 di langkawi, berani usik gadis2 di malaysia …
  hak kamu hanya sebagai pelarian sahaja….

 9. PDRM tolong tangkap rohingya yg buat LIVE VIDEO menghina rakyat malaysia.
  dia org dah siap addres, batalkan UNCHR rohingya dan hantar balik ….

 10. Salam Ramadan. Berdasarkan ‘surat rasmi’ MUR itu, pejabatnya beralamat di M’sia. Soalnya, adakah MUR ini sebuah pertubuhan yg berdaftar? Dari segi status pelarian, mereka tidak dibenarkan aktif secara bebas di negara ini melainkan bergerak di dalam kawasan penampungan (jika disediakan). Tambahan pula, surat ‘rasmi’ tersebut menimbulkan tanda tanya lain: siapa pemimpinanya? Ini kerana di akhir surat tersebut tidak menyebutnya dan tiada tanda tangan rasmi utk mengesahkannya. Surat itu seolah2 disediakan oleh pihak ketiga atas alasan yg mencurigakan memandangkan pelbagai isu pembelaan ke atas kaum pelarian yg banyak dilaporkan bertindak ganas, agresif dan melampau terhadap para penduduk dan pihak berkuasa tempatan, mendapat sokongan drp para pemimpin bekas rejim diktator PH-D4P-LTTE. Contoh lain ialah salah seorang warga Rohingya sendiri yg menamakan dirinya sebagai ‘presiden’ Majlis Rohingya Malaysia, cukup disenangi oleh ramai pemimpin PH dan dilaporkan telah membuat tuntutan di luar batasan termasuk hak kerakyatan, hak pendidikan dan pelbagai tuntutan tidak munasabah lain yg dinikmati oleh rakyat negara ini. Dia menafikannya, tetapi surat ‘rasmi’ mengenai tuntutan2nya itu ada tandatangan dan butir2 lain mengenai dirinya. Apa pun, banyak laporan di medsos yg memaparkan pengalaman negatif para penduduk tempatan dan pihak berkuasa tentang tingkah dan tindak-tanduk kaum puak ini yg berciri negatif. Lebih menghairankan lagi ialah ada seorang wanita yg menggelarkan dirinya sebagai ‘Tengku’ yg wajahnya saling tak tumpah spt wanita2 Rohingya lain, kononnya mewakili Majlis Rohingya Eropah, menggesa malah mendesak kerajaan supaya memberikana layanan istimewa kpd kaum puak ini, menyusuli peristiwa pasukan keselamatan negara mengusir sebuah kapal yg cuba mendaratkan ratusan pelarian Rohingya dari Bangladesh. Apa pun, perlu difahami bahawa M’sia yg tidak memeterai sebarang perjanjian dgn PBB mengenai soal memberikan perlindungan dan layanan istimewa kpd para pelarian, tidak tertakluk kpd peruntukan2 sebegini yg ditaja oleh negara2 Eropan dan UNHCR. Jadi, tidak wajar M’sia didesak melakukan sesuatu yg ia tidak pernah berikan persetujuan. Cukuplah setakat bantuan ehsan tlh diberikannya selama ini. Laporan terbaru mengenai sebuah permukiman di Langkawi yg kita dihuni dan dikuasai oleh kaum puak Rohingya ini dilaporkan cukup meresahkan para penduduk tempatan kerana pelbagai aktiviti jenayah termasuk pengedaran dadah dan pemerdagangan orang serta senjata berlaku. Para penduduk Langkawi juga dilaporkan hidup dlm ketakutan akibat aktiviti2 jenayah dan tidak bermoral ini tetapi ada tanda2 kehadiran mereka di sana mendapat ‘sokongan dan perlindugan’ pihak2 tertentu, hingga mereka kebal daripada sebarang tindakan undang2. Renung2kanlah.

 11. sama sama kasih orang rohingya….yg busuk…kotor….biadap….kurang hajar……kerana memilih destinasi pelancongan anda ker malaysia

 12. Patutlah mereka dihalau dari negara mereka.. Ini perangai sebenar mereka.. Sila pulang ke negara asal kamu.. Kami x sudi lagi menerima anda semua…

 13. Halau ja semua etnik rohingya dr malaysia… Di sebabkan onar yg mereka lakukan… Halau balik

 14. Usir sahaja dia ini, boleh mengugat kestabilan negara dan menghasut rakyat rohingya yang lain. Hantar sahaja dia ke UNCHR Bangladesh, biar dia tahu erti bersyukur.

 15. Find marrying Russian Girls Posts Written

  preparing For Dating And Marrying Russian Girls

  this post is mainly written for guys who are dating Russian women. But it may also be helpful for those in relationship trouble during dating and marrying Russian girls.

  After a real endurance marathon on Russian girls these dating sites, It is finally time [url=https://russiangirldating.wordpress.com/2019/06/19/four-things-to-know-about-dating-a-russian-girl/]ukraine beauty[/url] to marry Russian girls and say goodbye to single life. Check the blended Russian wedding culture and traditions and make full practice for your future wedding with beautiful Russian bride. Some trust dating sites and use one. Some ask local agency. Some are still deliberating. After rather studying and surveying, it is possible to, certainly, Some major becoming an affiliate getting a Russian wife. Many guys seek help from Russian dating types to meet Russian girls. When dating european women online, There are things much more notice for a charming date. The world is getting more and more individual every passing day. It has become extremely hard of get a dependable life partner. you better develop your own strategy in advance. They are known to be loving and supportive of their families and at the same time they be able to make any man dreams come true. Many men from around the world are keen to find Ukraine girls for marriage for this very reason. bear in mind, The raw truth of the matter is that only a [url=https://www.bitchute.com/video/7IXTGX2GDRnd/]ukraina women[/url] few men are able to follow up on this dream and to make it becoming reality. They are very simple and sweet, Thy know that possibly very beautiful so they give extra care for their skin and make up. Marrying using Russian girl means totally change of culture and believe.

 16. Snoopy web

  There is no exact science to being a rewarding seller on Ebay. in addition, you will find several tips for Ebay merchants that can make their selling experience on this website a wonderful experience. The first tip is because of him allowing people that live overseas to shop in your online store.

  When you are a seller in sale, Know that every bid counts even if it is from someone that lives opposed to this of the world. They will most likely not be the winner of the auction. in contrast, If they can win, individual, As the vendor, Can add a separate handling fee for cosmopolitan buyers. This additional charge is a salary for all the time you spent filling out the customs paperwork. When shipping a package to another country, You do have to make sure to insure it. yet another good idea is to end auctions on a Sunday and to offer a return policy.

  The best day to end a sale is Sunday. on sundays, A lot more people stay at home than any other day of the week. For another reason, Fridays and Saturdays are a bad day to end a sale. Pacific classic Time. the true reason for this is that it is not too early for people on the west coast and not too late for the people on the east coast to participate in your auction. A refund policy will give your buyers the reassurance that if an item that you sell them arrives broken or defective that you stand behind your products. in addition, if you have any damage to the item you are selling, Be sure to describe it accurately while describing the item that you are selling. Starting your auction at a low price will persuade folks to bid on your auction.

  A successful Ebay seller wants to have plenty of people bid on their auctions. A low starting bid attracts people to your auction and they’re going to watch your auction and begin bidding on it. Studies have proven that auctions that have a lot of bidders bring on the interest of potential buyers. This is not a good idea for items that typically do not get a lot of bids. however, If an item frequently gets ten bids or more, Then it is a great to start an auction with a low bid [url=https://ukrainianwomen.home.blog/2019/06/17/dating-in-ukraine5-great-tips/]russian ladies[/url] like 0.99 pence. Having a gallery picture is also a better plan.

  It is essential that possible buyers can view a picture of the item that you have for sale while they are searching for an item that they need and/or want. A buyer’s attention could be attracted while they are looking through a lot of like items. They may go right past an auction without a picture. When adding a picture to an auction, Be sure to provide all of the items that are for sale. when opting for a shipping charge, Be sure not to add on more than what it costs to ship the item.

  nothing at all is that will draw customers away from your auction than being overcharged for shipping fees. potential prospects will figure out that they are being taken advantage of and will leave your auctions and never come back. guarantee the shipping fee is reasonable. you will find, reconsider providing free shipping. numerous studies have proven that buyers have two prices on their mind, cost the item and the shipping fee. As long as a possible client is content with the shipping fee, They will start bidding on your auction and lets ignore adding the shipping cost to the final total of the item. A detailed description of the item that you are selling will tell potential buyers all the pros and cons of the item for sale.

  Writing a perfect product description is the way to show buyers why buying the product that you are selling. Be sure to be entirely truthful about the item making an attempt and explain what condition the item is in, What it includes, The branded, the characteristics of the item, And maybe even the reason you are selling the item. Always assume that potential customers have no knowledge of the item you are selling. Taking good quality pictures is also a good feature.

  Since a person checking the item you are selling cannot pick it up and look at it, It is a great idea to allow them to have great pictures. Take pictures of the front and back of the item so buyers can see what the item looks like from all sides. Be sure to take close up shots as well so they can see any damage or corrosion. Be sure to think like they do and take and share pictures that you’d want to see if you are the one buying the item. company tries to say that you were defrauding them, Then the pictures that you took will be your best defense. If you frequently host a lot of auctions, It advisable to employ a photo hosting service to save on the cost of picture fees. Having fabulous feedback also brings out you more customers.

  If an Ebay seller won’t have a feedback score of at least fifty, Then leads will not feel like they can trust them. once you have a new Ebay account, It helps if you buy from other members until you get to ten. Then you can begin to sell items that are not very expensive to become established and create a reputation. Avoid selling costly products until you have established a strong reputation. Having a feedback score of 99 percent or more will prove to potential customers that they can trust you. The title of an Ebay listing is the biggest part one of their auctions.

  The title is an essential of an Ebay listing because it is included in the search results. A bad title without a few very important keywords will almost [url=https://ukrainianwomenonlinedating.blogspot.com/2019/06/how-do-you-know-about-ukrainian-girls.html]dating ukrainian women[/url] guarantee that potential clients will not be able to find your auction. The best way to find the keywords to be use in your title is to look at auctions that are selling items like yours and view their titles. The titles of the top sellers will give you terrific examples of what kind of title you have to have for your auction.

  These terrific and special ideas for selling on Ebay have been researched and tested. If you employ if you have an Ebay auction, Not only will your auction stand out from the rest, It will be extra special. You will get a lot of bids from many people and will not be lacking for customers for your time that you sell items on Ebay.

  Best Apps or Sites for dumping Your Old Stuff

  there are lots of apps and sites for selling your old stuff. The things that you don want, Could be another buyer treasure.

  in any case, You are selling, There are very kinds of places where buyers will respond. just before you start researching services, Consider these kinds of:

  penalty fees: anticipate paying 10% for some apps/sites

  trying to sell: You want to create attractive photos for buyers to respond

  webpages: you desire your app or site to be mobile friendly

  here i will discuss 11 amazing apps or sites, where one can sell old items:

  clist has over 60 million users. these individuals, Post anything from items to sell, Buy and even job products. You can make a sale from clothing to large appliances. however people sell clothes, the optimal amount that this site is best suited to sell household items and it also a place to sell cars.

  positive points about Craigslist, Is marriage ceremony fee to list items. it is strongly recommended that you lower the price of the items that you list.

  Craigslist is an amazing way to buy or sell large items.

  EBay is the most important worldwide place, to dispose of items by auction and fixed sales. towards the 1995, This online site has been presented to people to sell incredible place to sell old or new items.

  There are listing policies and rules for selling designer items a fee for 20% to 40% on things that sell over $500. initial 50 each month, is free of charge whether you auction or sell at fixed prices. usually when you use PayPal, They charges you 2.9% plus 30 cent per matter.

  you want to take photos, And explain a few specifics about the items(s). forget about running sell broken items, Like electronic products and cell phones.

  Tradesy is a area to sell chic clothing. They concentration on brands like Louis Vuitton, Chanel, Tom frd, j. team, along with others designer wear.

  Sellers can produce a page, to buy items. It ideal place to sell high end clothing and shoes. the website is mobile friendly, And has a finance calculator, To show your revenue, When integrated.

  You need to take a few pictures and select a category. When a sale goes thru, Tradesy will be sending you a pre paid and pre addressed mailing label, To mail the individual the item(s).

Comments are closed.