KUALA LUMPUR – Juruvideo MalaysiaGazette merupakan antara penerima Anugerah Media SPRM Ke-5 2024, pada malam ini.
Anugerah tersebut diterima Mohd Adib Omar yang mendapat tempat ketiga bagi kategori Kandungan Media Sosial Terbaik.
Kategori tersebut diterimanya bagi video bertajuk Pasangan Pempengaruh Alif Tegga dan Aisyah Hijanah Didakwa Kes Rasuah.
Selain menerima RM4,000, Adib turut menerima trofi dan sijil pada majlis anugerah malam ini.

Tempat pertama kategori tersebut dimenangi oleh Sinar Harian dengan video bertajuk Tali Barut.
Manakala tempat kedua New Straits Times dengan video bertajuk Beyond The Headlines With Tan Sri Azam Baki.
Selain Kandungan Media Sosial Terbaik, dua lagi kategori yang dipertandingkan anugerah pada tahun ini ialah Penerbitan Artikel Terbaik dan Audio Visual Terbaik.
Di samping itu, Anugerah Khas Juri juga disediakan dengan nilai hadiah RM56,000.
Sementara itu, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Azam Baki mengucapkan tahniah kepada pengamal media yang memenangi anugerah pada majlis tersebut.
Beliau berharap media akan terus menjadi rakan strategik dalam usaha mewujudkan masyarakat yang berintegriti dan negara yang bebas daripada rasuah.
“Sama-sama kita lakar masa depan negara yang lebih bersih, berintegriti, aman dan sejahtera,” katanya ketika menyampaikan ucapan. – MalaysiaGazette