Home Nasional Pesawat Malindo Air terlajak, penumpang selamat

Pesawat Malindo Air terlajak, penumpang selamat

Penerbangan terus yang dilancarkan oleh syarikat penerbangan Malindo Air dari Lapangan Terbang Antarabangsa Surat Thani, Thailand ke Kota Bharu bakal menarik lebih ramai pelancong ke Kelantan.
Dilaporkan syarikat penerbangan perkhidmatan penuh hibrida dijangka memberhentikan sekitar 2,200 kakitangan atau lebih separuh daripada 3,200 tenaga kerjanya.-Gambar hiasan.

KUALA LUMPUR – Malindo Air terlajak di landasan sebelum berlepas di Lapangan Terbang Antarabangsa Tribuvan, Kathmandu, Nepal malam tadi.

Dalam satu kenyataan di sini, Malindo Air berkata, kejadian itu berlaku semasa pesawat berkenaan hendak berlepas ke Kuala Lumpur.

Ia mengesahkan kesemua 132 orang penumpang dan anak kapal pesawat OD181 selamat.

Malindo berkata, pihaknya telah menjalankan siasatan dan mengambil pendekatan untuk menangani situasi tersebut. – MalaysiaGazette

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast