TMJ Educity PPV vaccination shortage Crown Prince of Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim
Crown Prince of Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim

JOHOR BAHRU – Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berpendapat raja-raja harus  bersuara dan menggunakan kuasa demi menjaga kepentingan rakyat daripada dipermainkan sesetengah pemimpin politik.

Pandangan tersebut disuarakan oleh Tunku Ismail menerusi akaun Instagram miliknya yang menyuarakan kebimbangan terhadap nasib rakyat.

Kenyataan yang dibuat Tunku Ismail itu dipercayai merujuk kepada pemimpin dan ahli politik yang hanya memikirkan soal kepentingan peribadi hingga mengetepikan masalah rakyat ketika dilanda pandemik Covid-19 ketika ini.

Menurut penulisan Tunku Mahkota Johor itu, rakyat hanyalah menjadi mangsa akibat kerakusan pemimpin yang hanya mementingkan diri dengan mengutamakan kepentingan mereka sahaja.

“Ahli politik berpolitik, mangsa? Rakyat. Berlakon, mangsa? Rakyat. Merompak, mangsa? Rakyat. Bergaduh, mangsa? Rakyat.

“Raja-raja pula harus memainkan peranan, bersuara dan menggunakan kuasa demi menjaga kepentingan rakyat dan kestabilan negara,” titah baginda di laman media sosialnya.

Titah Tunku Ismail, semua pihak perlu menggalas tugas masing-masing bagi memulihkansemula kestabilan negara dari setiap sudut.

“Jikalau semua pihak dalam sistem pentadbiran hanya memikirkan kepentingan peribadi, maka hancur negara.

“Semua harus menjalankan tanggungjawab masing-masing untuk memulihkan kestabilan negara ini di dalam setiap aspek. Mohon Ampun,” titah Tunku Ismail. – MalaysiaGazette

2 Komen

  1. Betul. Nak cari ahli poltik yg setuju sistem gaji ikut kpi. Skang ni nk pilih sapa n parti mana pun suma hampeh ja

  2. kutip DERMA TABUNG BAYAR JAMIN SYED SADIQ SIGARAGAR……yang jadi mangsa RAKYAT…TUBUH TABUNG HaramPAN kerana negara tinggal rm250juta konon bayar hutang 1mdb….mangsa RAKYAT

Comments are closed.