PUTRAJAYA – Keterangan ketiga-tiga selebriti bagi membantu siasatan Operasi Sky selesai dirakam setelah kira-kira jam lima jam, hari ini.

Hal ini berikutan kenderaan kenderaan milik penyanyi Ziana Zain dilihat meninggalkan bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), di sini pada jam 2.59 petang tadi.

Menurut sumber, keterangan ketiga-tiga mereka selesai dirakam sekitar jam 2.45 petang tadi.

“Ziana merupakan orang terakhir yang meninggalkan kawasan ini.

“Mereka yang lain telah meninggalkan kawasan sebelum beliau,” katanya kepada media.

Dalam usaha untuk membongkar sindiket yang disyaki terlibat dalam aktiviti haram, SPRM dan Bank Negara Malaysia (BNM)  telah melancarkan Operasi Sky.

Pihak berkuasa kini sedang menyiasat sama ada keterlibatan selebriti dalam operasi ini adalah semata-mata untuk tujuan promosi atau terdapat unsur penyertaan secara langsung dalam aktiviti yang disiasat.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Azam Baki menegaskan bahawa sebarang petunjuk yang berkaitan dengan pergerakan kenderaan dan individu yang hadir akan diteliti dengan teliti.

Beliau turut menjangka lebih ramai  individu-individu lain, termasuk tokoh korporat dan pegawai kanan kerajaan, bagi membantu proses siasatan yang sedang dijalankan. – MalaysiaGazette

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast

Tinggal Komen

Please enter your comment!
Please enter your name here