Foto Bangkok Post

BANGKOK- Perdana Menteri Thailand memuji kerjasa mana di antara kerajaan negara itu dengan Kemboja dalam menumpaskan rangkaian penipuan pusat panggilan.

Menurut Paetongtarn Shinawatra, Kemboja memberikan komitmen di dalam usaha tersebut.

Beliau membuat kenyataan itu semasa mesyuarat bersama jawatankuasa pencegahan dan penyelesaian ancaman keselamatan di kawasan-kawasan sempadan negara bagi menyemak semula usaha membanteras penyeludupan dadah, penipuan pusat panggilan dan pemerdagangan orang.

Lawatan itu juga menjadi lawatan rasmi pertama beliau ke Ibu Pejabat Tentera di Bangkok selepas menjawat jawatan Perdana Menteri.

Yang turut hadir Panglima Angkatan Tentera Songwit Noonpakdee, Ketua Polis Diraja Thailand, Jeneral Thatchai Pitaneelaboot serta wakil-wakil daripada Angkatan Tentera Laut Diraja Thai, Angkatan Tentera Udara Diraja Thai dan Lembaga Kawalan Narkotik.

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast