Fasha Sandha dan Aidil.

KUALA LUMPUR – Pelakon Fasha Sandha menolak secara baik hasrat pihak tertentu yang masih berminat untuk menganjur dan menaja majlis perkahwinannya.

Membuat pendedahan di Instagramnya itu, Fasha berkata, tajaan itu melibatkan majlis di ibu kota dengan nilai RM200,000.

“Ada orang menghubungi suami dan juga keluarga untuk menaja majlis perkahwinan #aidilfasha bernilai RM200,000. Terima kasih banyak-banyak.

“Tetapi ‘mood’ untuk (mengadakan) majlis (kahwin) macam sudah habis. Lagipun, (kami) rasa malu sebab tajaan itu agak besar nilainya,” kata Fasha di Instagram.

Bagaimanapun bintang filem Badang itu berkata, dia dan suami akan menghubungi semula individu berkenaan jika berubah fikiran kelak.

Pada 30 Mac lalu, Fasha, 35, selamat bergelar isteri kepada Aidil, 31, dengan sekali lafaz, kira-kira jam 9.15 pagi, dalam majlis yang berlangsung di kampung halamannya di Perlis.

Majlis persandingan di sebelah keluarga pengantin perempuan dilangsungkan pada hari sama, manakala acara bertandang pula diadakan di Rembau, Negeri Sembilan pada 6 April lalu.

Ia perkahwinan pertama buat Aidil dan kedua untuk pelakon jelita itu.

Fasha pernah mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan, Rizal Ashram Ramli, pada 27 April 2012 dan bercerai pada 20 Januari 2016.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua cahaya mata, Putra Rayfal Ramli, 5, dan Putri Raysha Jemaima, 4.sebuah lagi majlis perkahwinan di ibu negara, namun dia menolak secara baik. – MalaysiaGazette