Ketua Pengarah MARDI, Datuk Dr. Mohamad Zabawi Abdul Ghani merasmikan penemuan varieti periuk kera terbaharu di dunia yang diberi nama Nepenthes Rafflesia var. Zabawiana pada Majlis Perasmian Sambutan Hari Biodiversiti Peringkat MARDI dan pelancaran varieti baharu periuk kera di Ibu Pejabat MARDI, Serdang. Foto MOHD ADZLAN, 24 MEI 2023.
Penemuan varieti periuk kera terbaharu di dunia yang ditemui dalam penyelidikan di Taman Negera Rompin, Pahang dan Setiu Wetland di Terengganu pada Mei tahun lalu dan diberi nama Nepenthes Rafflesia var. Zabawiana ketika di Ibu Pejabat MARDI, Serdang. Foto MOHD ADZLAN, 24 MEI 2023.
Ketua Pengarah MARDI, Datuk Dr. Mohamad Zabawi Abdul Ghani melawat tapak pameran selepas merasmikan Sambutan Hari Biodiversiti Peringkat MARDI dan pelancaran varieti baharu periuk kera di Ibu Pejabat MARDI, Serdang. Foto MOHD ADZLAN, 24 MEI 2023.
Antara produk tempatan yang memenangi anugerah ITEX 2023 ketika Sambutan Hari Biodiversiti Peringkat MARDI dan pelancaran varieti baharu periuk kera di Ibu Pejabat MARDI, Serdang. Foto MOHD ADZLAN, 24 MEI 2023.