Menteri Besar Perlis, Mohd Shukri Ramli.

KANGAR – Kerajaan negeri Perlis hari ini mengisytiharkan esok, 1 Januari, sebagai cuti peristiwa sempena sambutan Tahun Baharu 2025 dan tarikh 1 Rejab yang penuh keberkatan.

Menteri Besar Perlis Mohd Shukri Ramli berkata, pengisytiharan itu dibuat selepas mendapat perkenan Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail.

“Pemberian cuti peristiwa ini adalah satu bentuk penghargaan kepada seluruh penjawat awam dan rakyat negeri ini yang menjayakan Karnival Sambutan Tahun Baharu 2025 peringkat Negeri Perlis yang diadakan pada malam ini, 31 Disember 2024,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau turut berharap pengumuman cuti itu dapat menggalakkan lebih ramai penduduk menghadiri karnival tersebut yang dijangka meriah dengan pelbagai program menarik.

Menurut beliau, pengisytiharan cuti itu adalah selaras dengan peruntukan di bawah Akta Hari Kelepasan 1951 (Akta 369). – Bernama

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast