Gambar : IPD Kuantan

KUANTAN – Seorang lelaki remaja maut apabila motosikal dinaikinya terbabas di Kilometer 217.4 Lebuhraya Pantai Timur (LPT) hala Timur pagi tadi.

Pemangku Ketua Polis Daerah Kuantan, Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, kejadian dilaporkan berlaku kira-kira 7.15 pagi hari ini.

Kemalangan melibatkan sebuah motosikal jenis Yamaha R15 yang ditunggang oleh seorang lelaki warganegara tempatan dikenali sebagai Lee Jun Jin berusia 20 tahun dan beralamat di Klang, Selangor.

“Siasatan awal mendapati motosikal yang dinaiki mangsa datang dari arah Kuala Lumpur menuju ke Kuantan,” kata Mohd Adli dalam kenyataan.

Menurut beliau, ketika mangsa tiba di lokasi kejadian, motosikal ditunggangnya dipercayai hilang kawalan lalu terbabas melanggar besi penghadang jalan sebelah kiri.

Ekoran kemalangan tersebut, mangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pihak perubatan.

“Bedah siasat akan dijalankan bagi mengenal pasti punca kematian dan siasatan lanjut sedang dijalankan termasuk pemeriksaan ke atas motosikal oleh pihak PUSPAKOM,” tambahnya.

Beliau turut memaklumkan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan pihaknya kini giat mengesan saksi kejadian bagi membantu siasatan. – MalaysiaGazette

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast