Tony Pua

KUALA LUMPUR – Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua hari ini menuduh mana-mana pihak yang mengharapkan sokongan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bagi menubuhkan kerajaan adalah tidak berprinsip serta kemaruk kuasa.

Ahli Parlimen Damansara itu berkata, seandainya ada kerajaan yang memerlukan sokongan Najib, mereka  boleh pergi jahanam.

“Ini benar-benar gila. Nampaknya ada juga segelintir yang tidak bermaruah serta begitu kemaruk kuasa sehingga sanggup bersama Najib untuk tubuhkan kerajaan baharu.

“Saya tidak akan sesekali sokong kerajaan sedemikian.

“Fakta yang begitu mudah untuk difahami, Najib adalah penyagak terbesar negara yang telah memalukan rakyat kita di seluruh dunia malah menyebabkan kita menanggung hutang berbilion ringgit atau mungkin lebih.

“Tetapi sedikit pun beliau tidak tunjuk kekesalannya malah boleh pula mendakwa wang itu untuk anak-anak yatim piatu.

“Sebuah kerajaan yang perlukan sokongan Najib boleh pergi jahanam (go to hell). Kita ketika sudah saksikan sendiri apakah yang berlaku kepada para pengkhianat dalam Perikatan Nasional (PN),” katanya dalam hantaran di Facebook hari ini.

Pada pertemuan khas ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN)  petang tadi, Najib yang juga Ahli Parlimen Pekan mencadangkan supaya UMNO perlu terbuka kepada rundingan dengan parti-parti politik lain termasuk parti yang dipimpin Datuk Seri Anwar Ibrahim jika UMNO masih tak berpuas hati dengan layanan dalam kerajaan Perikatan Nasional selepas apa yang berlaku di Sabah.

Bagaimanapun cadangan itu ada syarat iaitu kerjasama dengan Anwar tidak akan melibatkan parti DAP.
Datuk Seri Najib Razak . foto HAZROL ZAINAL, 18 SEPTEMBER 2020.

Tidal lama selepas Tony Pua membuat kenyataan itu, Najib membalasnya di lama Facebook: “Saya juga tidak mahu bekerjasama dengan kamu. Sebab itu saya tetapkan tiada DAP dalam mesyuarat Ahli Parlimen UMNO.

“Tapi jika kamu masih mahu bertegas untuk ‘go to hell’ dipersilakan,” ujarnya. -MalaysiaGazette

10 Komen

  1. ADA SAPE YG PELAWA DAP KER?BODOH KE TONY NI.?APA JUGA KERAJAAN BOLEH D BENTUK ASALKAN TIADA DAP KOMINIS DALAM KERAJAAN TERSEBUT..
    BOLEH FAHAM MOLEK DAK G TONY.?JANGAN TERLALU PERASAN YER..SILA P MAMPOS.!!!

  2. So, klu Anwar jd PM with supported by Najib’s geng, DAP boleh ke joint kerajaan ni.?

  3. pas kata lebih baik melayu islam jahat dari kafir baik. fikirkan wahai manusia . keamanan terbentuk atas kebaikan . kejujuran . bukan atas nama islam atau melayu . islam sekarang dah jadi musuh dunia kerana kesesatan fakta akidah .

  4. Anjing dap kafir harbi yahudi laknatullah berambus dr tanah mlyu, kami org mlyu tak plukn puak2 dap yahudi di tanah mlyu ya..so pi mmpus negara asal ko..mmg dasar tak sedzr diri, tak di untung..mmg dajal lh puak2 dap kafir harbi yahudi laknatullah ni…jgn smpai 23 mei berulang ya puak2 dap komunis kafir harbi…ingatn tu..

  5. Klu yg tak suka mlyu n islam di tanah mlyu ini bukn tempat ny aya, klu tak suka pi mmpus ngra asal ko ya..ini bkn tempat ko..yg pdtg tu pi mmpus ngra asal ..klu duk ngra ni nk jafi jahat n nak huru harakn bgsa mlyu, islam n raja2 mlyu, lbh baik pi mmpus ngra asal ko …kami bgsa aszl lbh aman dgn satu kaum je di sini…ingat tu..bljar bersykur.

  6. Pigi jahanam juga lah ko tony pua..org malaysia tak perlukan manusia macam ko ada di malaysia..sedar diri lah sikit ko tu siapa rujuk sala sila diri ko..jahanam.

  7. Kita perlu tanya kepada Tony Pua, bagaimana dengan rasuah yang berlaku dalam kes terowong PP dan banglo. Saya tengah menunggu, bilalah kedua-dua kes ini akan dibicarakan.

Comments are closed.