SABAK BERNAM – Pilihan Raya Negeri (PRN) bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Air Tawar menyaksikan pertembungan dua penjuru di antara Barisan Nasional (BN) dan Perikatan Nasional (PN).

Datuk Rizam Izmail merupakan calon yang tidak asing di kawasan berkenaan mewakili BN manakala Mohamad Zaidi Selamat pula mewakili PN.

Perkara berkenaan disahkan Pegawai Pengurus Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) DUN Sungai Air Tawar, Azman Dahlan di Pusat Penamaan Calon yang berlangsung di Dewan Seri Nakhoda, di sini, hari ini.

Terdahulu, calon BN yang hadir di pusat penamaan calon diiringi Menteri Besar Johor, Datuk Onn Hafiz Ghazi untuk memberi sokongan moral termasuk ratusan para penyokongnya pada jam 8.41 pagi.

Zaidi tiba pada jam 8.57 pagi.

Rizam merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Air Tawar apabila memenangi kerusi itu Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) dengan majoriti 1,440 undi. dengan meraih 5,437 undi untuik menewaskan calon Pas, Zamri Yahya yang memperoleh 3,997 undi dan calon Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Mohd Hamizar Sulaiman yang mendapat 3,921 undi. – MalaysiaGazette