Sebuah kereta mewah Maserati Ghibli musnah terbakar di susur keluar Semenyih, Lebuhraya Kajang–Seremban (LEKAS) semalam.

SEMENYIH – Sebuah kereta mewah jenis Maserati Ghibli musnah terbakar sepenuhnya dalam kejadian di susur keluar Semenyih, Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS) semalam.

Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian itu pukul 1.59 tengah hari sebelum sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Semenyih dikerahkan ke lokasi. 

Komander Operasi, PBK II Azmi berkata, sebaik tiba di lokasi, pihaknya mendapati kereta tersebut sedang terbakar sepenuhnya.

“Pasukan bomba kemudian menjalankan operasi pemadaman sehingga api berjaya dikawal dan dipadamkan sepenuhnya,” katanya dalam satu kenyataan.

Tiada mangsa dilaporkan cedera dalam kejadian tersebut.

Operasi turut mendapat bantuan Polis Bantuan Lebuhraya bagi mengawal keadaan di lokasi kejadian dan punca kebakaran masih dalam siasatan. – MalaysiaGazette  



IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast