Datuk Salahuddin Ayub.

TASEK GELUGOR – Tidak ada sebarang isu berbangkit atau wujud usaha mahu menyingkirkan mana-mana pemimpin semasa sesi pemilihan Parti Amanah Negara (Amanah) yang sedang berlangsung ketika ini, kata Timbalan Presiden Amanah, Datuk Seri Salahuddin Ayub.

Salahuddin berkata, pada masa ini, sesi pemilihan di beberapa buah negeri untuk memilih calon yang layak memimpin dijalankan dengan begitu baik dan harmoni.

“Saya tidak mendengar itu (penyingkiran) sebagai satu isu kerana kita dalam pemilihan ini, kita dapat menjalankan dengan begitu baik dan harmoni, sekarang ini kita sudah sampai ke peringkat negeri. Esok (hari ini) di Perak dan Pulau Pinang. Sebelum ini di Johor, Kedah dah selesai , Kelantan ,Terengganu juga sudah selesai dan semuanya berlangsung dalam keadaan yang harmoni,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung terdapat ura-ura dakwaan atau usaha mahu menyingkirkan pemimpin tertinggi dalam parti Amanah.

Salahuddin ditemui pemberita selepas majlis makan malam dan penyampaian sumbangan ‘Santuni Rakyat Kongsi Bersama’ kepada 150 fakir miskin kawasan Tasek Gelugor di sini malam tadi, satu program turun padang dan menyantuni individu yang memerlukan, anjuran parti Amanah kawasan Tasek Gelugor.

“Melalui program ini, kita dapat mengeratkan lagi hubungan antara kepimpinan dan rakyat dan saya rasakan begitu penting kerana menjadi harapan supaya apabila pimpinan Amanah ini telah berada sebahagiannya dalam kerajaan, kita tidak lupa untuk mendekatkan diri kita kepada rakyat,” katanya. – Bernama