KUALA LUMPUR – Agrobank telah menutup sementara 24 cawangan dan 30 kiosk di seluruh negara, akibat penularan wabak Covid-19.

Langkah ini diambil untuk membolehkan Agrobank melindungi pelanggan dan pekerja mereka dengan lebih baik sambil memastikan akses yang memuaskan kepada perkhidmatan perbankannya.

Tetapi sebanyak 118 cawangan dan kiosk yang lain akan terus beroperasi dengan waktu perkhidmatan yang telah dipendekkan dari 9.30 pagi hingga 3 petang sepanjang tempoh Perintah Sekatan Pergerakan (PKP).

Manakala waktu perkhidmatan kaunter, waktu operasi harian semua Terminal Layan Sendiri termasuk ATM dan CDM turut dihadkan dari 7 pagi hingga 10 malam sepanjang tempoh MRO.

Agrobank menggalakkan para pelanggannya memanfaatkan sepenuhnya kemudahan perbankan internet, AGRONet dan AGRONetBIZ serta aplikasi mudah alih, AGRONet Mobile.

Pelanggan boleh menghubungi Pusat Panggilan Pelanggan Agrobank di 1-300-88-2476 atau layari www.agrobank.com.my untuk mendapatkan lebih banyak maklumat berkaitan bantuan kewangan yang ditawarkan oleh Agrobank termasuk moratorium dan Kemudahan Bantuan Khas (SRF) semasa waktu sukar ini. – MalaysiaGazette