TERKINI : Kakitangan KKM Dijangkiti Covid19 Bukan Berpunca Dari Aktiviti Rawatan

Datuk Noor Hisham Abdullah menegaskan tidak timbul dakwaan bahawa pihak berkuasa kesihatan di negara ini gagal melindungi kakitangan barisan hadapan dalam menangani penularan wabak Covid-19.

Beliau berkata setakat ini, tiada seorang pun kakitangan frontliner yang dijangkiti wabak Covid-19 kerana pihak mereka telah mematuhi prosedur ketat Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam menangani penyebaran wabak ini.

2 Komen

  1. Alhamdulillah.. Terima kasih semua staff yg terlibat. Anda semua wira kami yg hebat. Allah peliharakn kamu semua. Aamiin

  2. REF: TERKINI : Noor Hisham Menegaskan, Tiada Seorang Pun Kakitangan KKM Dijangkiti Covid19
    by: Aqira Azemi

    Merujuk kepada artikel di atas, saya ingin memaklumkan bahawa ada kesilapan dalam kenyataan bukan seperti yang disampaikan oleh DG sewaktu PC petang tadi. Untuk makluman DG menyatakan bahawa tiada seorang pun kakitangan KKM yang BEKERJA DI ICU dijangkiti COVID 19… Seperti yang diketahui, sudah ada staff KKM yang telah dijangkiti COVID yang membuat tugas-tugas saringan di klinik dan hospital …. Staff yang bekerja di ICU Hopsital sahaja yang belum dijangkiti oleh COVID kerana kelengkapan PPE yang baik.

Comments are closed.