Fattah dan Fazura menerima cahaya mata pertama selepas dua tahun lebih berkahwin.

KUALA LUMPUR – Pasangan selebriti Fazura dan Fattah Amin semalam menyambut kehadiran cahaya mata sulung mereka yang merupakan seorang bayi perempuan.

Kabar bahagia itu dikongsikan oleh Fazura kepada pengikutnya di Instagram miliknya.

“Assalamualaikum. Syukur Alhamdulillah ke hadrat Allah SWT. Kiriman agung pertama kami telah selamat dilahirkan pada hari Jumaat yang mulia ini, 14 Safar 1442 Hijrah bersamaan dengan 2 Oktober 2020.

“Cahaya mata perempuan yang sihat dan sempurna ini sangat membahagiakan kami berdua dan keluarga,” tulis Fazura.

Dengan kelahiran cahaya mata yang baru hadir di dalam hidup mereka, Fazura meminta agar diberikan ruang buat mereka merahsiakan nama dan wajah permata hatinya.

“Kami ingin memohon sedikit masa bagi merahsiakan nama dan wajah anakanda tersayang sehingga selepas tujuh hari selaras dengan sunnah Rasulullah SAW. InshaaAllah,” pinta Fazura lagi.

Sementara itu Fattah Amin meluahkan rasa bersyukur kerana Fazura selamat melahirkan cahaya mata sulung mereka dalam keadaan lancar.

“Alhamdulillah, tiada ucapan yang lebih baik dari segala puji buat Allah yang memberi rahmat dan rezeki buat kami dikurniakan seorang cahaya mata yang sempurna dan cukup sifat di hari penghulu segala hari iaitu Jumaat.

“Saya sangat bersyukur kerana semuanya berjalan dengan lancar. Kedua-dua Fazura dan anak perempuan kami berada dalam keadaan sihat,” kata Fattah Amin.

Pasangan ini juga berterima kasih kami kepada semua yang telah mendoakan mereka sejak awal pernikahan sehingga Fazura menjalani fasa kehamilan dan kini bergelar seorang ibu.

“Terima kasih kami ucapkan buat anda semua dikasihi, yang tidak henti-henti mendoakan kami bertiga sejak awal sehingga Fazura selamat melahirkan.

“Salam sayang dari kami bertiga,” kata Fazura dan Fattah Amin.

Pengarah Urusan Universal Music, Kenny Ong, ikut teruja menyambut kehadiran cahaya mata Fazura dan Fattah.

“Saya ikut berbahagia mendapat khabar Fazura telah selamat melahirkan anak sulungnya. Saya ucapkan tahniah dan semoga menjadi ibu bapa yang terbaik buat bayi ini,” kata Kenny Ong.

April lalu, Fattah mengumumkan Fazura hamil empat bulan setelah menikah selama dua tahun. – MalaysiaGazette