Safee Sali.

KUALA LUMPUR – Bekas penyerang sensasi negara, Safee Sali masih menarik minat pasukan Liga Malaysia apabila sedang mengadakan rundingan bersama dua pasukan sekaligus memberi isyarat kekal beraksi dalam saingan musim hadapan.

Difahamkan, kedua-dua pasukan yang dimaksudkan ialah pendatang baharu Liga Super, Kuala Lumpur dan pasukan dari Borneo iaitu Sabah.

Setelah dua musim beraksi bersama Petaling Jaya City FC, kontrak pemenang Piala AFF Suzuki 2010 itu tidak disambung sekaligus memaksa dia perlu mencari kelab baharu pada saingan musim 2021 nanti.
Meskipun sudah menginjak usia 36 tahun namun Safee enggan untuk menggantung kasut beliau dari dunia bola sepak profesional dan masih mempunyai semangat untuk beraksi di peringkat tertinggi dalam kancah bola sepak tanah air.
Sepanjang karier Safee, dia pernah menyarung jersi Kuala Lumpur selama dua musim iaitu pada 2003 hingga 2005 sebelum berhijrah ke Sarawak.

Safee juga mempunyai pengalaman beraksi di luar Malaysia apabila pernah menyarung jersi kelab Indonesia, Pelita Jaya.

Pengalamannya dilihat mampu untuk membantu Kuala Lumpur dan Sabah bagi memperkuatkan jentera serangan memandangkan kedua-dua pasukan akan beraksi di saingan Liga Super. – MalaysiaGazette

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast