Ketua Badan Pimpinan Negeri (BPN) Pahang yang juga merupakan Ahli Parlimen Indera Mahkota, Datuk Seri Saifuddin Abdullah telah menyerahkan dokumen Arahan Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) daripada kesemua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pahang dari Parti Pribumi BERSATU Malaysia kepada Timbalan Presiden, Datuk' Seri Faizal Azumu sambil diperhatikan oleh Hamzah.

KUALA LUMPUR – Rakyat tidak lupa janji Perdana Menteri untuk menurunkan harga minyak sebelum beliau berkuasa, kata Ketua Pembangkang.

Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata, kegagalan menunaikan janji itu tidak dapat ditutup dengan retorik dan serangan politik semata-mata.

Beliau berkata demikian dalam hantaran di media sosialnya hari ini.

Ahli Parlimen Larut yang juga Setiausaha Agung Bersatu itu dipercayai merujuk kepada kempen dan janji Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam beberapa kempen pilihan raya umum lalu.

Terdahulu dalam hantaran media sosial Hamzah sejak semalam juga berkongsi ketua-ketua badan pimpinan Bersatu negeri-negeri menerima dokumen Arahan Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu.

Surat arahan tersebut adalah untuk menghalang mana-mana ahli Bersatu daripada menyokong Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim. – MalaysiaGazette