KUALA LUMPUR – Lapan kenderaan di sebuah bengkel cat serta sebuah rumah bersebelahan musnah dalam satu kebakaran di Sungai Sedu, Banting, petang semalam.
Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Mohd Akmalrizal Radzi berkata, kejadian dipercayai berlaku sekitar pukul 5.10 petang dan disedari orang awam sebelum memaklumkannya kepada Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor.
“Hasil temubual bersama JBPM Selangor, kebakaran dipercayai berpunca daripada panahan petir yang berlaku jam 5 petang.
“Kebakaran mengakibatkan kemusnahan lapan kenderaan yang berada dalam bengkel, barangan seperti cat dan alatan bengkel, serta sebuah rumah yang terletak bersebelahan,” katanya dalam kenyataan.
Mohd Akmalrizal berkata, pasukan bomba berjaya mengawal sepenuhnya keadaan dan tiada kemalangan jiwa dilaporkan.
Menurutnya, api dapat dipadamkan sepenuhnya pada jam 7.20 malam dan pemeriksaan lanjut sedang dilakukan bagi memastikan tiada sisa api yang masih menyala.
“Sebarang perkembangan lanjut akan dimaklumkan,” katanya. – MalaysiaGazzette
















