Foto: Balai Bomba dan Penyelamat Taman Tun Dr. Ismail Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR – Seorang lelaki maut dalam kebakaran sebuah kediaman di tingkat 26 sebuah kondominium di Segambut, di sini, malam tadi.

Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur berkata, mangsa ditemukan dalam keadaan melecur seluruh badan di balkoni oleh pasukan penyelamat.

“Mangsa disahkan meninggal dunia oleh pihak perubatan di lokasi,” katanya menerusia kenyataan itu sambil menambah pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 8.46 malam.

Menurut kenyataan itu, anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Sri Hartamas, Menjalara, Sentul dan Taman Tun Dr Ismail dikerahkan ke lokasi kebakaran.

Tambahnya, operasi pemadaman dan penyelamatan menghadapi kesukaran ekoran sistem pencegah kebakaran bangunan tidak berfungsi dengan baik.

Katanya, pasukan penyelamat terpaksa menggunakan dua pam angkut serta pam jentera bagi menyalurkan air ke kediaman yang terbakar itu api berjaya dipadamkan pada jam 2.03 pagi. – Bernama

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast