KUALA LUMPUR – Laluan di jambatan Jalan Yew di sini, akan ditutup sepenuhnya kepada semua kenderaan bermula 10 hingga 21 April ini bagi kerja pembinaan semula jambatan.
Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dalam kenyataan memaklumkan, penutupan itu melibatkan laluan antara TRX hingga Bulatan Pudu serta sebahagian Jalan Cochrane dan Jalan Pasar.
Katanya, penutupan dilaksanakan setiap hari bermula pukul 10 malam hingga 5 pagi bagi kerja pelancaran rasuk dan pembinaan semula jambatan.
“Pengguna jalan raya dinasihatkan menggunakan laluan alternatif melalui Jalan Pudu, Jalan Chan Sow Lin dan Bulatan Kampung Pandan bagi mengurangkan kesesakan,” menurut kenyataan itu.
Tambahnya, orang ramai juga diminta mematuhi papan tanda serta arahan petugas trafik di lokasi bagi memastikan keselamatan dan kelancaran perjalanan.
Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui talian 014-8042486. – MalaysiaGazette
















