PORT DICKSON – Menteri Besar, Datuk Seri Aminuddin Harun memulangkan paku buah keras kepada Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Mohamad Hasan berhubung kenyataan beliau selama dua penggal mentadbir Negeri Sembilan hanya bekerja memotong reben.
Dalam nada sinikal, Aminuddin yang juga calon Pakatan Harapan (PH) Dewan Undangan Negeri (DUN) Linggi berkata, reben yang dipotongnya itu adalah reben mahal, merujuk kepada perasmian projek-projek perindustrian mega.
“Apa yang saya potong reben saya mahal-mahal. Saya potong reben pembukaan kawasan perindustrian dan kawasan kilang yang memberi peluang pekerjaan.
“Saya bukan potong reben untuk membuka balai raya, misalnya,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.
Sementara itu, Aminuddin yang juga Ahli Parlimen Port Dickson menyifatkan Mohamad seolah-olah tidak mempunyai isu yang lebih penting sehingga perlu membangkitkan perkara seperti `memotong reben’.
Menurutnya, kempen Pilihan Raya Negeri (PRN) Negeri Sembilan ketika ini sepatutnya digunakan untuk mengangkat perkara-perkara penting yang menyentuh mengenai pembangunan negeri dan kebajikan rakyat.
“Bagi saya benda-benda kecil seperti potong reben ini tak perlulah nak cakap, saya tahu Tok Mat itu hebat, tapi macam Tok Mat sudah tidak ada isu.
“Saya rasa kita carilah isu yang lebih bermanfaat kepada rakyat dalam pilihan raya ini, itu lebih penting.
“Rakyat menantikan apa yang ingin kita sampaikan kepada mereka dengan betul dan tepat.
“Tak perlulah memperlekeh-lekehkan orang dalam pilihan raya ini. Masing-masing kena jaga adab, sopan kita.
“Kita jaga negeri ini dengan baik, Insya-Allah saya yakin rakyat tahu nak pilih siapa,” katanya. – MalaysiaGazette
















