Khairul Azwan Harun
Khairul Azwan Harun

KUALA LUMPUR – Seorang bekas pemimpin Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia mencadangkan parti itu tidak meletakkan calon bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Kandis pada 4 Ogos ini.

Bagaimanapun, bekas Naib Ketua pergerakan itu, Senator Datuk Khairul Azwan Harun berkata, terserah kepada pucuk pimpinan UMNO untuk membuat keputusan, tetapi seeloknya parti perlu memberi tumpuan kepada usaha pemulihan.

“Saya telah cadangkan agar parti tak perlu bertanding di PRK Sg Kandis. (Tetapi), terserah pada pucuk pimpinan untuk buat keputusan,” katanya yang dipetik sebagai berkata menerusi laman Twitternya.

Beliau yang tewas dalam pemilihan jawatan Ketua Pemuda UMNO pada 30 Jun lalu berkata, sekiranya UMNO tetap mahu bertanding, diharapkan tidak sekali-kali mengetepikan Barisan Nasional (BN).

“Janganlah ketepikan BN. Gunalah BN kerana kita hidup dalam demografi rakyat yang berbilang kaum, agama, budaya dan latar belakang,” katanya.

Khairul Azwan memberi respon kepada kenyataan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Ahmad Nadzari Dahlan yang dilaporkan sebagai berkata, UMNO kemungkinan akan menggunakan logo parti, bukan BN pada PRK kali ini. – MalaysiaGazette

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast