Saturday, February 29, 2020
Home Politik Ahmad Razif letak jawatan Ketua Pembangkang DUN Terengganu

Ahmad Razif letak jawatan Ketua Pembangkang DUN Terengganu

Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Razif Abd.Rahman berucap pada Himpunan Warga Kota Putera di Kompleks YJN, Bukit Jalil, Kuala Lumpue. foto AFFAN FAUZI, 28 JANUARI 2017

KUALA TERENGGANU – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Takir, Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman meletak jawatan sebagai Ketua Pembangkang DUN Terengganu.

Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Negeri, Datuk Muhammad Pehemi Yusof berkata, UMNO Terengganu mengesahkan menerima peletakan jawatan itu menerusi surat daripada Ahmad Razif beberapa hari lalu.

“Di pihak UMNO Terengganu buat masa ini belum mengadakan sebarang mesyuarat bagi memutuskan siapa yang akan memegang jawatan itu siapa yang akan ganti akan diputuskan oleh Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Terengganu iaitu Datuk Seri Ahmad Said,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Media Terengganu hari ini menerima kiriman WhatsApp yang butirannya menyebut Ahmad Razif yang juga bekas Menteri Besar meletakkan jawatan melalui surat kepada Yang Dipertua DUN, Yahaya Ali bertarikh 4 Februari lalu.

Yahaya ketika dihubungi Bernama kemudian berkata beliau belum menerima surat berkenaan kerana sedang bercuti.

Ahmad Razif dan Ahmad Said gagal dihubungi bagi mengesahkan perkara tersebut. – BERNAMA