Lim Guan Eng

KUALA LUMPUR – Beberapa laporan akan dibuat hari ini di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap bekas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dan bekas Peguam Negara, Tommy Thomas.

Laporan itu berkaitan dakwaaan Guan Eng telah meminta Jabatan Peguam Negara membatalkan arahan pembekuan beberapa akaun bank seorang taikun hartanah dalam siasatan pengubahan wang atas dana yang dikaitkan dengan 1MDB.

Antara yang akan membuat laporan tersebut adalah Gerakan Tuntut Malaysia (TUNTUT) yang dijangka hadir di pejabat SPRM Selangor dan Armada Selangor di Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya.

Satu lagi laporan akan dibuat Kordinator Pemuda Negara, Negeri Sembilan, Datuk Seri Sanjeevan Ramakrishnan juga di Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya pukul 11 pagi ini. – MalaysiaGazette

 

9 Komen

  1. Oo ini sebenar nya yg berlaku..pandai puak2 dap kafir ni…rupa2 puak2 anjing dap yg mkn rasuah..siasat sprm anjing2 ni…biar dia tahu rasa mcn mana ada dlm pjara..

  2. Now is the time.no one is above the law.x blh di lepaskan pengkianat rasuah Dan pemimpin pongkak sombong. Dakwa, Dakwa!

  3. Saya tengok muka dia sudah mulai stress. Percayalah pada Tuhan. Semua kejahatan kita suatu hari nanti akan datang kembali menghantui kita. Guys hati-hati. Biar kita buat mengikut kehendak Tuhan dan jangan melanggar hukum-hakam agama. Orang Budha dan Hindu kata ‘Karma’, orang Barat kata “what goes around comes around dan dalam Islam ia merupakan Sunnatullah. Kes banglo, terowong dan lain-lain perlu dibongkar oleh badan pencegah rasuah di Malaysia. Rakyat mahu tahu apa kesudahan cerita-cerita menyelewengan LGE. Jangan lupa Tony Pua, Khalid Samad, Mujahid dan lain-lain dalam DAP dan Amanah.

  4. Mahathir please say it again you favourite phrase “Rule of Law” and No one is above the law”. Kalau kena pada PH, Mahathir diam saja macam tak wujud di dunia ini. Sama seperti waktu peak Covid di Malaysia. Sesudah Covid menurun, Mahathir datang kembali dengan gila kuasanya. Mahathir is not the people’s leader, but definitely he is an opportunist. End of story.

Comments are closed.