Pemandu yang terlibat dalam kejadian langgar lari yang tular di media sosial sudah ditahan.

KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) menahan seorang pemandu kereta yang dipercayai terlibat dalam kes langgar lari sebuah motosikal bersama pembonceng di Kilometer 56.4 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak menghala ke Kuala Lumpur pada Isnin.

Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman Datuk Azisman Alias berkata  video kemalangan itu tersebar luas di media sosial dan mencetuskan kemarahan netizen.

Beliau berkata,  pihaknya telah menjalankan siasatan berhubung maklumat video tular itu dan menahan suspek pada kira-kira 6.51 petang.

“Kemalangan berlaku apabila pemandu kereta berkenaan telah mengubah haluan dari lorong kiri ke lorong kecemasan untuk memotong kenderaan di hadapan dan telah melanggar motosikal yang sedang menggunakan lorong kecemasan itu dan terus melarikan diri,” menurutnya dalam kenyataan di sini hari ini.

Azisman berkata mangsa iaitu penunggang dan pembonceng motosikal terbabit telah dirawat sebagai pesakit luar di Hospital Bentong,

Tindakan pantas JSPT menahan suspek dalam kes itu telah meredakan kemarahan netizen terhadap pemandu kereta terbabit, menurut kenyataan itu. – MalaysiaGazette

3 Komen

  1. Gantung lesen mereka ni. Bila ada cuti walaupun tak lama nak balik kampung. Kalau bawa kereta cara berhemah takpe tapi selalu meyusahkan penduduk setempat dengan cara pandu kereta dan sesak jalan.

  2. Perlu ada CCTV disetiap beberapa kilometer sepanjang lebuhraya sepertimana negara Australia atau negara2 maju yang lain!

    Eloklah dikenakan hukuman gantung sampai mati kepada pemandu kereta tersebut!

Comments are closed.