KUALA LUMPUR – Tunku Mahkota Johor menitahkan Southern Volunteers digerakkan bagi membantu program vaksinasi di pusat-pusat vaksinasi yang ditubuhkan di setiap daerah negeri Johor.

Bantuan itu dari segi pendaftaran rakyat Johor untuk mendapatkan vaksin tersebut.

”Saya juga berharap sukarelawan Southern Volunteers dapat menggalakkan golongan belia untuk memainkan peranan yang lebih besar dalam membendung penularan wabak Covid-19 ini.

”Semoga peranan Southern Volunteers dapat dioptimumkan bagi membantu menjayakan program vaksinasi serta meningkatkan lagi keberkesanannya. Allah Berkati Johor,” kata Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Tunku Ismail berkata, beliau ambil maklum mengenai keresahan rakyat Johor berkaitan program vaksinasi Covid-19, lebih-lebih lagi dengan peningkatan mendadak jumlah kes positif harian serta kematian sejak akhir-akhir ini.

Menurut beliau, golongan belia juga harus memainkan peranan mereka untuk membendung penularan wabak Covid-19 ini.

”Salah satu cara adalah untuk menjadi sukarelawan dalam Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK), membantu menyebarkan berita yang disahkan mengenai vaksin, dan menggalakkan ahli keluarga serta rakan-rakan mereka supaya mendaftar untuk vaksinasi,” ujar Tunku Ismail. – MalaysiaGazette