Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay

JOHOR BAHRU – Seorang pemandu kereta Proton Iswara bertindak melanggar pengawal keselamatan selepas enggan memberi kerjasama untuk diperiksa di Kompleks Sultan Abu Bakar (KSAB), Tanjung Kupang dekat Iskandar Puteri semalam.

Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, dalam insiden pada 4 pagi itu, mangsa iaitu seorang lelaki tempatan berusia 38 tahun dilanggar pemandu yang juga lelaki tempatan berumur 42 tahun.

Beliau berkata, Unit Peronda Iskandar Puteri sempat mengejar pemandu terbabit selepas menerima panggilan daripada mangsa yang mengalami cedera ringan.

“Pemandu itu melarikan diri menghala ke Singapura melalui jalan keluar lori eksport namun berjaya ditahan oleh polis Singapura,” menurutnya dalam kenyataan malam ini.

Ayob Khan berkata, individu itu akan diserahkan semula kepada pihak Polis Diraja Malaysia untuk siasatan lanjut selepas proses dokumentasi selesai.

Kes disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan, Seksyen 186 Kanun Keseksaan, Seksyen 427 Kanun Keseksaan, Seksyen 447 Kanun Keseksaan dan Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987. – Bernama