KUALA LUMPUR – Selain melepaskan jawatan dalam UMNO, Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz juga sepatutnya meletakkan jawatan Menteri Pelaburan, Perdagangan dan Industri yang disandangnya.
Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr Akmal Saleh berkata, orang UMNO terlalu gembira dengan pengumuman Zafrul yang dilakukannya malam ini.
“Datang tidak diundang, pergi pun tidak dikesali. UMNO ini parti kita semua, bukan tempat untuk main politik peribadi,” katanya dalam kenyataan sambil menambah Tengku Zafrul sepatutnya melepaskan jawatan menteri.
Terdahulu, Tengku Zafrul mengumumkan beliau melepaskan jawatan sebagai ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, Ketua UMNO Bahagian Kota Raja serta ahli parti itu dan menyatakan hasrat untuk menyertai PKR.
“Kepada PKR, moga boleh menerima permohonan masuk Tengku Zafrul ke dalam Keadilan dan seterusnya boleh menjadi bukti betapa ‘setianya’ persahabatan antara UMNO dan PKR,” kata Akmal. – MalaysiaGazette















