BUTTERWORTH – Anggota bomba terpaksa mengusung seorang wanita seberat 100 kilogram turun dari tingkat dua sebuah flat di Kampung Benggali, di sini, malam tadi.
Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Pulau Pinang, John Sagun Francis berkata, wanita berusia 42 tahun itu dilaporkan terjatuh di dalam bilik air sebelum pihak Kementerian Kesihatan (KKM) menghubungi bomba bagi mendapatkan bantuan.
“Lima lima anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Butterworth dengan sebuah jentera LFRT bergegas ke lokasi sebaik menerima panggilan pada jam 11.08 malam.
“Mangsa dibawa turun melalui laluan tangga dari tingkat dua dengan menggunakan peralatan perlindungan diri lengkap sebelum diserahkan kepada ambulans KKM,” katanya.
Tambah beliau, operasi tamat sepenuhnya jam 11.35 malam. – MalaysiaGazette















