Foto IG Elyana.

KUALA LUMPUR – Penyanyi dan pelakon Elyana mengesahkan dia kembali meneruskan sesi kimoterapi bagi rawatan kanser limfoma yang dihidapinya.

Elyana atau nama sebenarnya, Erneelya Elyana Emrizal, 38, menyifatkan prosedur yang perlu dilaluinya semula itu disifatkan sebagai satu fasa yang baharu.

“Kimoterapi. Era baharu saya,” tulisnya pada kapsyen video di hospital yang dikongsikan dalam Instagramnya.

Ibu kepada dua cahaya mata itu ceria dalam video berkenaan walaupun bahagian tangan yang dilekat jarum dan tiub cecair ubat.

Sebelum ini, Elyana turut berkongsi beberapa hantaran lain di Instagram Story mengenai keadaan kesihatannya serta perubahan rutin harian.

“Pukul 3 (pagi) bangun, pukul 4 bangun, pukul 5 bangun, tak boleh nak tidur, sakit badan macam angin. Sekarang kita baru masukkan control lock ubat angin di dalam ini dan kembung sangat, perut keras, badan tak selesa nak tidur macam kena picit belakang sebelah kiri.

“Saya pun dah sapu minyak angin,” katanya.

Dua tahun lalu, Elyana mengumumkan berita gembira disahkan bebas daripada kanser limfoma yang dihidapinya sejak 11 tahun lalu.

Sebelum itu, dia hanya mendedahkan dirinya adalah penghidap kanser limfoma tahap empat ketika menyertai program Gegar Vaganza (GV) pada tahun 2017.

Elyana berkahwin dengan ahli perniagaan usahawan, Khairul Anuar Husin pada 2010 dan mereka dikurniakan anak perempuan Cinta Sumayyah selain seorang anak angkat, Cahaya Ramadhani. – MalaysiaGazette

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast