KUALA LUMPUR – Kementerian Pelaburan, Perdagangan dan Industri (MITI) menafikan sekeras-kerasnya sebarang penglibatan Ketua Setiausahanya dalam skim pelaburan palsu di mana-mana platform.

Dalam satu kenyataan, pihaknya mengesahkan nama
Ketua Setiausaha MITI, Datuk Hairil Yahri Yaacob telah disalahgunakan dalam satu skim pelaburan palsu melalui saluran Telegram yang menggunakan nama Ministry of International Trade and Industry.

Justeru orang ramai dinasihatkan untuk berwaspada terhadap tawaran pelaburan mencurigakan selain mengesahkan maklumat melalui saluran rasmi

Orang ramai juga diminta tidak berkongsi maklumat peribadi dengan pihak tidak dikenali dan sebarang aduan boleh disalurkan kepada pihak berkuasa atau melalui saluran rasmi MITI. – MalaysiaGazette

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast