Anggota bomba menjalankan operasi mencari kedua-dua mangsa yang dikhuatiri lemas di Sungai Kelantan dekat Kampung Batu Mengkebang, Kuala Krai, Kelantan. - Foto: Ihsan Bomba

KOTA BHARU – Mayat seorang daripada dua remaja lelaki berusia 14 tahun yang dikhuatiri lemas di Sungai Kampung Batu Lada, Aur Duri, Kuala Krai, semalam, ditemukan pagi ini.

Luth Naiman Mohd Noraziron ditemukan anggota Pasukan Penyelamat di Air (PPDA), Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kelantan pada 9.10 pagi kira-kira 100 meter dari lokasi kejadian.

JBPM Kelantan dalam kenyataan hari ini memaklumkan operasi mencari dan menyelamat (SAR) seorang lagi mangsa Mohd Rayan Hakimi diteruskan.

Operasi hari ini melibatkan 56 anggota termasuk bomba, polis, Pasukan Bomba Sukarela dan penduduk setempat dengan menggunakan sembilan bot termasuk enam milik penduduk selain kaedah pencarian di permukaan.

Semalam, bomba menerima panggilan kecemasan pada 6.39 petang memaklumkan dua remaja lelaki dikhuatiri lemas ketika mandi di sungai itu. – BERNAMA

 

 

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast