KUALA LUMPUR – Biarpun gambar-gambar beberapa pemimpin UMNO bertemu Tun Dr Mahathir Mohamad yang tular semalam telah diperjelaskan, namun Khairy Jamaluddin Abu Bakar terus menggunakan gambar itu untuk menyindir mereka.

Dalam entri terbaharu di Twitter, bekas Ketua Pergerakan Pemuda UMNO jelas sinis terhadap pertemuan itu.

“Pertemuan sekret (rahsia),” ciap  Ahli Parlimen Rembau itu di Twitter beliau.

MalaysiaGazette melaporkan gambar-gambar pertemuan beberapa Ahli Majlis Tertinggi UMNO bersama Perdana Menteri itu telah dirakam sebelum Pilihan Raya Kecil (PRK) Port Dickson.

Kedatangan mereka  adalah jemputan makan malam daripada Dr Mahathir sendiri ke rumahnya.

Memetik Sumber, perjumpaan tertutup dibuat antara Ahli-Ahli Majlis Tertinggi UMNO dengan Dr Mahathir itu hanyalah semata-mata untuk mencari jalan penyelesaian serta menolak daripada sebarang usaha untuk mengharamkan UMNO.

Gambar tular
Foto yang tular di laman media sosial mendakwa ahli Majlis Tertinggi UMNO menemui Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menarik ahli-ahli Parlimen UMNO keluar parti baru-baru ini.

Dalam gambar itu kelihatan Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan dan beberapa pemimpin UMNO lain termasuk Tan Sri Noh Omar, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, Datuk Seri Hamzah Zainuddin dan Datuk Seri Shahidan Kassim.

Sebelum itu, Khairy ketika membalas satu tweet kepada beliau berkata, terdapat “puak bangsawan” yang mendorong kepada tindakan keluar beramai-ramai itu.

Meskipun tidak menyebut Hishamuddin tetapi agak jelas cucu pengasas UMNO dan anak bekas Perdana Menteri ketiga itu adalah dalam kalangan bangsawan.

Beliau menjawab pertanyaan seorang pengguna Twitter mengapa beliau tidak berusaha menghalang tindakan mereka keluar parti.

Khairy menjawab “Dah cuba tapi ada puak ‘bangsawan’ yang mendorong kepada tindakan keluar beramai-ramai,” kata Khairy. -MalaysiaGazette