Foto Instagram Nabila Huda

KUALA LUMPUR – Kesabaran pelakon Nabila Huda sampai ke kemuncak apabila dia memuat naik status panjang lebar yang ditujukan kepada ibu tirinya, Norhasniza Hassan atau Norish yang menggunakan nama @qasander di Instagram miliknya.

Nabila Huda atau lebih mesra disapa Abil, berbuat demikian sehari selepas ucapan Hari Bapa ditulis khas buat bapanya, vokalis Search, Amy.

Semuanya bermula apabila Norish turut melakukan yang sama dan ramai yang mendakwa ucapan berkenaan berbaur sindiran kepada Abil.

Dalam perkongsian ucapan Norish, walaupun suaminya seorang ‘rockers’, dia tidak pernah menyambut Hari Ibu atau Bapa dan tidak diraikan oleh umat Islam.

“Sebab tu Aku Cakap Dia ni punca..Dia ada je..Dia orang kanan yang paling rapat dengan bapak Aku. Patutnya Kau tak payah la Nak post benda-benda gini..You never change lah.Sampai mampus pun Kau Takkan berubah..Perlu ke Nak cerita pasal rockstar, tak celebrate birthday la, tak sambut hari bapa la, Dia tak wish Kau la, Macam kau sorang je Yang beragama islam..Relax..Kenapa buat benda jadi complicated ni @qasander ? Tak payah la play victims..Padahal Kau tau, Kau punca Aku berjauhan dengan bapak aku..Sikit pun Kau tak rasa bersalah..Aku Nak post benda sweet Untuk bapak Aku,Biar lah..ni Kau Nak sibuk jugak..Nak jugak menjawap..Ha Lepas post ni,Siap la ada Yang cucuk kasi keadaan lagi panas ,kawan-kawan Kau misscall, msg beratus-ratus bagitau Benda ni kan..Punca semua tu. Surroundings pun punca jugak…Pastu kang mula la drama, Nak cerai lah, Nak bawak Anak lari la , buat bapak Aku sedih lagi..kang bapak Aku bertambah marah Sebab kan Aku,korang gaduh. Drama ulang-ulang sampai lah abang jamil mampos! Asal Kau rasa insecure sangat dengan Aku ni..Jangan risau lah, Aku Takkan rampas pun your truly rock star tu..Darah Dia ada dalam badan Aku, sampai akhirat pun masih ada lagi. Astarfirullahalazim…Aduh,begini lah drama dalam hidup Saya kawan-kawan..Padahal mulanya Nak post benda sweet je Untuk bapak sendiri..hari lain pun Saya boleh je post Cuma semalam Saya rasa Nak post Nak buat macamana! Saya betul ikhlas dengan luahan Saya towards him.It just luahan seorang Anak pada ayah nya..Salah ke benda tu sampai Dia melibatkan agama?Ntah la..tak faham lah..💆🏽‍♀️,” tulis Abil. – MalaysiaGazette