Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa hadir Mesyuarat Khas Majlis Kerja Tertinggi UMNO di Menara Dato' Onn, Kuala Lumpur. foto AFIQ RAZALI, 23 FEBRUARI 2020

KUALA LUMPUR – Tan Sri Annuar Musa menempelak Nga Kor Ming sambil mengingatkan Timbalan Setiausaha Agung DAP itu jangan terlalu sombong.

Kenyataan itu dibuat selepas Kor Ming membuat kenyataan bahawa pembentukan kerajaan pintu belakang adalah bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan dan salah di sisi undang-undang.

Kor Ming yang juga Timbalan Speaker Dewan Rakyat berkata, pembentukan kerajaan secara pintu belakang juga tidak sah di sisi moral kerana tanpa mendapat mandat rakyat.

Mengulas kenyataan keras itu, Setiausaha Agung UMNO itu mempersoalkan kenapa baru sekarang Kor Ming bercakap tentang rakyat selepas dua tahun beliau ‘kencing’ rakyat.

Tegas Annuar, kerajaan yang hilang sokongan, hilang legitimasi.

“Govt that loses the support loses the legitimacy….simple right?..the people??..YES!!…all MPs represent the people..SEBAB ITU JGN TERLALU SOMBONG YB!!..only now you talk about rakyat..for two years you kencing rakyat!,” ujarnya. – MalaysiaGazette

Rakyat akan bangkit hukum sesiapa sahaja cuba khianati mereka – Nga Kor Ming

7 Komen

 1. Habis tempoh bertenang. ..dah genap 3 thn slps PRU 14…boleh la BUBAR Parlimen..biar rakyat yg buat pilihan..

 2. Rata-rata rakyat di luar sana mengharapkan membubaran parlimen. Ramai yang berpendapat, itulah cara penyelesaian yang terbaik.

 3. Kenapa perlu dibubarkan parlimen dalam keadaan negara masih terkawal & berjalan baik.
  Sepatutnya pemimpin politik yg menghuru-harakan keadaan ini yg wajib dihukum.
  1. Azmin ali.
  2. Anuar musa.
  3. Takiyudin
  Mereka nilah lah yg selalu membuat banyak provokasi.

  • Bkn azmin.. Anuar musa dan takyudin… Sepatut nye LGE LKS mat sabut dan kroni yg kena hukum… Byk fakta di putar belit oleh mereka ini

Comments are closed.