Zahida Zarik Khan

KUALA LUMPUR – Datuk Mohammaddin Ketapi sangat biadap apabila menghina wia-wira negara yang terkorban dalam tragedi Lahad Datu pada tahun 2013.

Malah, kenyataan itu tidak boleh diterima sama sekali, tegas Ketua Puteri UMNO, Datuk Zahida Zarik Khan.

”Kita tanya pada Warisan, adakah 235 orang warga Filipina yang bersenjata mendarat di Kg Tanduo pada 11 Februari 2013 adalah anjing dan ayam?

”Adakah sebilangan pengganas sulu yang mati bertempur dengan pasukan keselamatan kita adalah anjing dan ayam? Dan yang paling penting adakah seramai 10 anggota polis dan dua anggota tentera yang terkorban akibat dibunuh oleh anjing dan ayam?,” soal beliau.

Zahida menambah, sudahlah gagal membela rakyat Sabah, kali ini Warisan menghina wira-wira yang terkorban pula.

”Kenyataan pemimpin Warisan ini sangat biadap dan langsung tidak boleh diterima sama sekali,” ujarnya.

Katanya, Puteri UMNO mendesak agar pemimpin Warisan berkenaan memohon maaf kepada ahli keluarga wira negara yang terkorban mempertahankan negara ketika tragedi itu.

Beliau turut menyeru rakyat Sabah agar menolak secara total semua calon Warisan yang bertanding di Pilihan Raya Negeri Sabah kali ini. – MalaysiaGazette

1 Komen

  1. My Good Lady, you have never failed to impress me with your performance. I like your spirit in speaking out the truth boldly. Your performance has superseded that of Wan Azizah, Nurul and others in PH Plus. I hope in the near future you will be given a dominant position in BN and in the government. May God be with you.

Comments are closed.