Veeran

KUALA LUMPUR – Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor dalam ‘menghentam’ MIC berikutan pembatalan cuti Thaipusam dikesali.

Timbalan Ketua MIC Bahagian Taiping, Veeran Muniandy yang tidak menyangka Muhammad Sanusi akan terus melakukan serangan demi serangan sejak akhir-akhir berkata, Pas akan hilang sokongan masyarakat India.

“Malas kata Muhammad Sanusi, MIC tidak sokong Pas sebelum ini. Apakah dia semak fakta sebelum bercakap? Sebelum ini adakah Pas sokong UMNO dan BN pada PRU lepas?

“Jangan main cakap sahaja, anda mula berkuasa hanya selepas pertukaran kerajaan serta menyertai Perikatan Nasional (PN). Jangan lupa juga, ketika belum berkuasa sebelum ini, MIC sudah jalin persefahamaan dengan Pas.

”Masa itu bukan main angkat puji kami tinggi melangit,” katanya yang juga Ahli Majlis Tertinggi MIC Pusat (CWC) kepada MalaysiaGazette hari ini.

Semalam Muhammad Sanusi mendedahkan beliau tidak mahu lagi melayan kenyataan pemimpin MIC termasuk amaran parti itu yang tidak akan menyokongnya pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Menurutnya, pada PRU-14 parti itu juga tidak menyokong Pas, malah kebanyakan ahli parti itu menyokong Pakatan Harapan (PH).

Muhammad Sanusi menyatakan demikian bagi mengulas kenyataan Presiden MIC, Tan Sri S A Vigneswaran yang menyifatkan Muhammad Sanusi sebagai pemimpin tidak berpengalaman dan tidak mempunyai kemampuan untuk ‘bersosial’ dengan kaum lain.

Kata Veeran, tindakan membatalkan cuti Thaipusam tidak dapat diterima bukan di Kedah tetapi seluruh negara. – MalaysiaGazette

2 Komen

  1. P. Ramasamy menjelaskan, pendirian itu diputuskan selaras dengan keputusan kerajaan negeri Pulau Pinang yang tidak mahu sebarang upacara yang memerlukan rakyat berkumpul atas faktor keselamatan bagi mengawal penularan wabak COVID-19.
    backup_ads
    Ramasamy menegaskan, keselamatan rakyat khususnya penganut Hindu menjadi keutamaan pihaknya buat masa ini kerana kes jangkitan pandemik COVID-19 masih tinggi.
    Bagaimanapun, jelas beliau, penganut Hindu tetap boleh menyambut perayaan tersebut di rumah masing-masing sesuai dengan situasi semasa.

    LIDAH ORANG KELING BERCAKAP BERCABANG….SATU MINGGU HENTAM MB KEDAH…SEKARANG TIDAK DIBENARKAN DI P.PINANG…..BUATLAH BANTAHAN DEPAN DBKL HIPOKRIT DAPIGS DAN MIC.

  2. MACAM MACAM TOHMAHAN dari KELING2 MIC DAPIGS serta KONCONYA pada MENTERI BESAR .Sanusi…rasis/sombong/TIADA hati perut/JUARA perpecahan dan TOLAK harmoni / ISLAM melampau/lupa undi keling..AKHIRNYA MENJILAT BALIK MUNTAH BERAK KENCING sendiri kerana TAKUT MAMPUS di TELAN DEWA COVID… Membantah GUNA OTAK jangan EMOSI MENGHASUT dan MENGENCING ORANG.

Comments are closed.