Wan Rosdy Wan Ismail ketika menyantuni masyarakat India di Telemong malam tadi

BENTONG – Dakwaan empat  Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) akan lompat parti untuk bergabung dengan Perikatan Nasional (PN) jika parti itu memenangi kerusi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai adalah satu fitnah yang direka oleh pembangkang.

Sebaliknya, Menteri Besar, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail menegaskan sokongan ADUN parti itu masih padu.

”Semua ADUN di Pahang ada hantar video secara berkelompok dalam 11 orang, boleh dikatakan semua ADUN menyatakan untuk berada dalam Kerajaan Perpaduan yang disertai Barisan Nasional

”Ini satu lagi lagi fitnah yang jelas dan saya harap rakyat dapat menilai mereka suka membuat fitnah rakyat terkeliru.

”Semua wakil rakyat memberi sokongan kepada saya untuk menjadi menteri besar dan semua sedang kerja kuat untuk membantu memenangi pilihan raya ini,” katanya ketika ditemui di Telemong malam tadi.

Justeru pihaknya meminta agar rakyat bijak menilai sentimen atau fitnah yang ditaburkan, sebaliknya jangan mudah terpenagaruh dengan anasir yang cuba dibawa oleh pihak pembangkang.

”Ini satu lagi bukti fitnah mereka tabur kepada rakyat dengan mengatakan empat orang ADUN dari BN untuk lompat dari Barisan nasional. Padahal ini tidak benar sama sekali.

”Kita boleh bayangkan adakah kita memilih mereka yang suka mereka cipta sesuatu perkara tidak benar,” katanya. – MalaysiaGazette