Ketua AMK Johor, Faezuddin Puad.

JOHOR BAHRU – Ketua Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Pulai, Faezuddin Puad dilantik sebagai Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Johor yang baharu.

Pelantikan itu dibuat susulan keputusan kepimpinan AMK Pusat yang memberi kepercayaan kepada beliau untuk menerajui sayap pemuda parti di negeri ini.

Faezuddin berkata, pelantikan tersebut merupakan satu tanggungjawab besar yang akan digalas sebaik mungkin demi memperkukuh jentera parti di peringkat negeri.

“Langkah awal saya bersama Timbalan Ketua AMK Johor, Sharwin Subra ialah membentuk Jawatankuasa AMK Negeri dan turun padang ke setiap cabang bagi mendengar sendiri pandangan akar umbi,” katanya dalam kenyataan.

Katanya, AMK Johor juga akan memperkukuh kerjasama dengan Pengerusi Keadilan Johor, Datuk Seri Dr Zaliha Mustafa serta barisan Majlis Pimpinan Negeri (MPN) bagi memastikan segala gerak kerja selari dengan hala tuju negeri.

Selain itu pihaknya juga akan menjalin hubungan lebih erat dengan rakan-rakan pemuda dalam Pakatan Harapan (PH) serta komponen Kerajaan Perpaduan di Johor.

AMK Johor ujarnya, bertekad menjadi tulang belakang penting bagi memastikan kemenangan parti dalam pilihan raya negeri yang akan datang.

Jelasnya, ini termasuk menyumbang kepada kejayaan agenda Malaysia Madani yang diterajui Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.- MalaysiaGazette

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast