Berkongsi pengalaman tersebut di DUN Tanjung Bidara, Ketua Menteri, Datuk Seri Ab Rauf berkata, beliau mahu memahami kehidupan sebenar golongan p-hailing yang setiap hari bergantung kepada penghantaran makanan dan barangan untuk menyara keluarga.

“Hari ini saya bersama-sama dengan anak-anak p-hailing yang mencari rezeki melalui kaedah dunia digital ini.

“Tadi saya cuba menjadi salah seorang delivery boy, bagaimana kaedah penerimaan pesanan, pesanan dihantar dan saya cuba bawa menghantar ke rumah orang.

“Saya mahu melihat bagaimana kehidupan seorang rider yang begitu bersungguh-sungguh bekerja mencari rezeki untuk anak-anak mereka serta menghayati hasil pendapatan yang mereka dapat untuk membiayai keluarga di rumah,” katanya.

Video – Reza A Hamid

#malaysiagazette #DUNTanjungbidara #KetuaMenteriMelaka #AbRauf

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast

Tinggal Komen

Please enter your comment!
Please enter your name here