Tiga beranak maut dipercayai terperangkap dalam kebakaran rumah di Taman Titiwangsa,, Kluang, malam tadi.

KLUANG – Tiga beranak maut dipercayai terperangkap dalam kebakaran rumah di Taman Titiwangsa di sini malam tadi.

Dalam kejadian itu, mangsa, Noraini Ibrahim, 49, bersama-sama dua anak lelakinya, Khairul Nurhaziqq Khairul Nizam, 18, dan Khairul Nurhadiff Khairul Nizam, 11, tahun meninggal dunia di lokasi.

Komander operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kluang, Jusoh Mohd Salleh berkata, pihaknya menerima panggilan pukul 10.44 malam dan tiba di lokasi lima minit kemudian.

“Setibanya pasukan keluaran operasi di lokasi didapati benar berlaku kebakaran sebuah rumah teres dua tingkat dengan 50 peratus daripadanya terbakar.

Wanita dan dua anaknya itu dikatakan terperangkap dalam bilik atas rumah terbabit dan disahkan meninggal dunia

“Terdapat tiga mangsa terperangkap dalam bilik atas rumah terbabit dan disahkan meninggal dunia oleh pihak Kementerian Kesihatan (KKM),” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, semua mayat dihantar ke Hospital Enche’ Besar Hajjah Khalsom (HEBHK) di sini untuk tindakan selanjutnya.

Punca dan jumlah kerugian masih dalam siasatan.- MalaysiaGazette

 

 

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast

Tinggal Komen

Please enter your comment!
Please enter your name here