Pengerusi Pakatan Harapan dan Presiden PKR itu hanya menyatakan dirinya mempengerusikan Mesyuarat Bulanan Majlis Presiden PH sahaja.- Gambar FB

KUALA LUMPUR – Selain ‘melarikan diri’ daripada wakil media, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga tidak ada menyebut sebarang ulasan mengenai peralihan kuasa dalam kenyataan di media sosialnya hari ini.

Pengerusi Pakatan Harapan dan Presiden PKR itu hanya menyatakan dirinya mempengerusikan Mesyuarat Bulanan Majlis Presiden PH sahaja.

‪”Pelbagai perkara dibincangkan terkait hal ehwal semasa negara serta usaha mengembalikan mandat rakyat,” tulisnya ringkas.

Beliau juga memuat naik gambar semasa mesyuarat yang berlangsung petang tadi dengan kehadiran pimpinan parti komponen PH yang lain.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail selepas hadir mesyuarat Pimpinan Tertinggi Pakatan Harapan (PH) di Ibu Pejabat PKR, Petaling Jaya. foto FAREEZ FADZIL, 28 SEPTEMBER 2020.

Sebelum itu, puluhan wakil media menunggu di luar Ibupejabat PKR di Tropicana dekat sini bagi mendapatkan susulan kenyataannya yang mendakwa beliau sudah mendapat mandat membentuk kerajaan baharu.

Bagaimanapun Anwar dikatakan keluar ikut pintu belakang di bangunan berkenaan bagi melarikan diri daripada diasak wakil-wakil media.

Presiden Amanah, Mohamad Sabu selepas hadir mesyuarat Pimpinan Tertinggi Pakatan Harapan (PH) di Ibu Pejabat PKR, Petaling Jaya. foto FAREEZ FADZIL, 28 SEPTEMBER 2020

Selain itu, pemimpin pembangkang seperti Presiden Amanah, Mohamad Sabu dan lain-lain enggan mengulas ketika ditemui wakil media di luar Ibupejabat PKR di Petaling Jaya hari ini.-MalaysiaGazette

ARTIKEL BERKAITAN:

Anwar bakal tubuh kerajaan, tunggu perkenan Agong

1 Komen

  1. “Bagaimanapun Anwar dikatakan keluar ikut pintu belakang di bangunan berkenaan bagi melarikan diri daripada diasak wakil-wakil media.” – bakal pm?

Comments are closed.