Shahril Sufian Hamdan

ALOR GAJAH – Calon Barisan Nasional (BN) kerusi Parlimen Alor Gajah, Shahril Sufian Hamdan mahu memberi fokus terhadap konsep pertanian moden dalam kalangan belia di daerah ini sekaligus meningkatkan peluang pekerjaan di masa hadapan.

Menurut Ketua Penerangan UMNO itu, perkara itu adalah antara bahan kempennya dalam siri jelajah bertemu buat 93,324 pengundi bermula hari ini sehingga hari terakhir kempen pada 18 November ini.

“Jadi saya mohon sokongan dan undi rakyat khususnya anak muda kepada saya untuk datang dengan idea visi dan kemahuan untuk meluaskan lagi potensi Alor Gajah.

“Masih banyak potensi Alor Gajah belum dicapai antara contoh adalah bidang pertanian yang nampak boleh dimodenkan dan dimajukan dengan dibantu sektor pendigitalan pada masa hadapan,” katanya.

Shahril, Adly, Mohd Redzuan dan Muhammad Nazriq diumumkan sebagai calon oleh Pengurus Pillihan Raya P.135 Datuk Saiful Hazwa Kipli di Pusat Penamaan Calon Parlimen Alor Gajah di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Lendu, Alor Gajah, Melaka hari ini.

Beliau berkata demikian ketika ditemui media selepas diumumkan sebagai calon oleh Pengurus Pillihan Raya P.135 Datuk Saiful Hazwa Kipli di Pusat Penamaan Calon Parlimen Alor Gajah di Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini hari ini.

Turut disahkan calon adalah Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Melaka, Adly Zahari, penyandang kerusi sama, Datuk Seri Mohd Redzuan Md Yusof (PN- Bersatu) dan Muhammad Nazriq Abdul Rahman (Pejuang- Berjasa).

Mengulas lanjut Shahril berkata, hanya melalui Ahli Parlimen dari BN dapat memastikan potensi direncanakannya dapat dicapai melalui dana daripada kerajaan Pusat yang ditadbir BN.

“Alor Gajah adalah kawasan industri saya akan pastikan bagaimana anak-anak di daerah ini mendapat manfaat daripada perusahaan mikro kecil sederhana (PMKS) melalui dana kerajaan Persekutuan,” katanya. – MalaysiaGazette.