Moto kempen raya Kajel tahun ini bergaya sambil berjimat.

KUALA LUMPUR – Gedung tekstil terkemuka, Jakel menyediakan stok tiga juta pasang baju Melayu di semua cawangannya di seluruh negara sempena promosi Raya Sakan Bersama Jakel sepanjang bulan Ramadan tahun ini.

Pengarah Urusan Kumpulan Jakel, Datuk Seri Mohamed Faroz Mohamed Jakel berkata, lebih menarik, harga baju Melayu yang sebelum ini ditawarkan tahun lalu iaitu pada RM180 kini diturunkan kepada RM150 sahaja sepasang.

Menurutnya, selain itu, pelanggan berpeluang memilih salah satu hadiah percuma antara kurta atau samping berkualiti berteraskan kain eksklusif bernilai RM89 bagi setiap pembelian baju Melayu tahun ini.

“Malah bagi koleksi perempuan sedia dipakai ditawarkan serendah RM99 sahaja sepasang dengan ratusan corak dan warna terkini 2024.

“Kesemua koleksi pakaian siap tahun ini bagi lelaki, wanita dan kanak-kanak yang ditawarkan pihaknya adalah berteraskan trend terkini hasil sentuhan pereka dalaman Jakel sekali gus diyakini mampu memenuhi cita rasa pelanggan masa kini,” katanya sempena pelancaran kempen Raya Sakan Bersama Jakel 2024 di Jakel Mall, di sini semalam.

Mohamed Feroz menambah, selari dengan moto kempen tahun ini bergaya sambil berjimat, Jakel menawarkan pakaian bercorak dan rekaan terkini meliputi pelbagai peringkat usia pada harga lebih rendah berbanding tahun sebelumnya.

Ujarnya lagi, bagi penggemar pakaian sedondon, Jakel turut menyediakan koleksi KOMBO sedondon khusus bagi keluarga dan pasangan .

“Tahun ini juga Jakel menawarkan pelbagai pilihan baju kanak-kanak perempuan dan lelaki bermula dari peringkat bayi hingga ke usia 14 tahun pada harga amat berpatutan bermula pada RM49 sepasang.

“Bukan itu sahaja, selain koleksi pakaian, Jakel turut menawarkan diskaun sehingga 85 peratus bagi kelengkapan lain seperti permaidani, langsir, sejadah, kain pelikat dan lain-lain di gedung kami yang sudah popular sebagai pusat sehenti,” ujarnya.

Mohamed Faroz, selain promosi baju Melayu Raya Sakan, pelanggan turut berpeluang mendapatkan pelbagai varieti kurta pada harga serendah RM39, kemeja lelaki serendah RM59 serta baju kanak-kanak serendah RM29.

Katanya, jualan promosi Raya Sakan itu membabitkan seluruh cawangan Jakel seluruh negara bermula semalam sehingga menjelang malam raya. – MalaysiaGazette