Logo Tenaga Nasional Berhad

KUALA LUMPUR – Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah menubuhkan pasukan siasatan dalaman dan akan bekerjasama dengan pihak berkuasa untuk menyiasat punca letupan dan kebakaran sebuah stesen pencawang di Pangsapuri Rumpun Bahagia, Jalan Bachang di Melaka, pagi tadi.

Dalam kenyataan di sini, TNB berkata, pihaknya mengambil maklum laporan insiden kecederaan dua orang warga kerja TNB akibat percikan arka ketika menjalankan kerja-kerja penyelenggaraan di Jalan Bachang, Melaka pagi ini.

“Kedua-dua warga kerja sedang menerima rawatan di hospital dan berada dalam pemantauan pasukan perubatan,” katanya dalam kenyataan di sini.

Kejadian itu menyebabkan dua pekerjanya melecur.

Dalam pada itu, TNB merakamkan penghargaan kepada orang ramai dan pihak bomba yang pantas memberi bantuan awal kepada kedua-dua mangsa di lokasi kejadian dan mengingatkan semua pihak untuk berhati-hati ketika berada di sekitar pepasangan TNB. – MalaysiaGazette

Dua pekerja TNB melecur, pencawang meletup dan terbakar

IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL

Facebook : Malaysia Gazette
X : @malaysiagazette
Instagram : @malaysiagazette
Youtube MG : MalaysiaGazette TV
Youtube MGFlash : MG Flash
TikTok : Malaysia Gazette
Threads : Malaysia Gazette
Whatsapp Channel : Malaysia Gazette
Telegram : Malaysia Gazette
Spotify : MG Podcast